Elhenická v osobáku na 1500, první závody Pechancové

Trutnov - Plavecká špička závodila o víkendu na Plzeňských sprintech, které byly sedmým dílem Českého poháru. Trutnovský oddíl vyslal do západočeské metropole také to nejlepší - trio Martina Elhenická, Aneta Pechancová a Kateřina Holubová. Čtvrtá elitní závodnice TJ Loko FM Servis Klára Šimánová poslední dva týdny marodila, a tak do plavci velmi oblíbeného rychlého bazénu neodjela.
plavani-2015-50 m

„Závody měly opravdu vysokou úroveň, všichni přijeli hodně kvalitně připraveni. Padaly limity na Evropu i české rekordy," poukázal trutnovský trenér Pavel Pokorný.

Plavecká jednička Lokomotivy Martina Elhenická dorazila do Plzně rovnou ze soustředění na Mallorce, odkud se minulý týden ve čtvrtek vrátila a v pátek od rána už závodila. Startovala ve všech kraulových tratích a na 100 a 400 polohovce. „Byly to náročné závody. Projevila se únava, takže časy nebyly nijak rychlé, ale zaplavala jsem si jeden osobák," řekla 22letá reprezentantka.

Nový osobní rekord si vytvořila na patnáctistovce, kde svůj dosavadní nejlepší výkon vylepšila o šest vteřin na 16:18,16. Po celou dobu na trati nádherně bojovala s Barborou Závadou, která ji nakonec porazila o 74 setin. Pro zajímavost, ostravská reprezentantka plavala v Plzni kompletní program, rozplavby a finále, takže měla 36 startů. Martina Elhenická skončila dvakrát druhá a dvakrát na třetím místě.

plavani-2015-51 m

Návrat do závodního bazénu po třech měsících prožila na západě Čech Aneta Pechancová, která už se plavání nemůže tolik věnovat. O to větší překvapení byly její výkony. „Chtěla se tam prezentovat ještě lépe, ale bohužel původní záměr jí zhatila nemoc," vysvětloval trenér Pokorný, že jeho svěřenkyně od pondělí ležela a na závody odjela s dozvuky nemoci.

Z tohoto důvodu se také odhlásila z pátečního programu, kde byla její královská 100 polohovka. V sobotu plavala jen rozplavby, finále už ne. Až v neděli absolvovala plný program. Výborný výkon předvedla na 50 kraul - 26,16, kterým ve finále obsadila čtvrté místo za současnou nejlepší českou sprinterkou Annou Kolářovou a dvěma Slovenkami. Nejlepší výkony sezony zajela na 50 znak a 100 motýl.

„Aneta znovu dostala chuť do další práce a společně budeme hledat cesty, aby se co nejlépe připravila na mistrovství republiky," dodal trenér Pavel Pokorný.

Výkonnost se stále zvedá také u Kateřiny Houbové, která se na závodech umisťovala do první desítky na 400 polohovce (6.), 800 (8.) a 1500 kraul (6.). Na 400 polohovku si po dlouhé době zaplavala osobní rekord 5:05,49. „I Káťa plavala kvalitní časy. V té konkurenci, jaká v Plzni byla, jsou její konečná umístění velmi hodnotná," konstatoval kouč TJ Loko FM Servis.

Příští týden plánují v Trutnově náročné soustředění, kterým by se chtěli připravit na prosincová mistrovství. Dalším důležitým závodem pak bude osmé kolo Českého poháru v Jihlavě, kam by už oddíl chtěl vyrazit ve větším počtu. „Chtěl bych vzít i ty nejlepší žáky, zaslouží si už jet na nějaký větší závod," uzavřel Pavel Pokorný. Na Vysočině bude chybět Martina Elhenická, kterou v tu dobu (6. - 8. listopadu) čeká mítink v norském Stavangeru.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965