Pechancová a Holubová stály na bedně v Českém poháru

Trutnov - Dvě plavkyně TJ Loko FM Servis Trutnov se objevily na stupních vítězů při závodě Českého poháru v Jihlavě. Aneta Pechancová skončila druhá na 50 kraul a stříbrnou radost si po dohmatu na osmistovce vychutnala i Kateřina Holubová.
plavani-2015-56 m

Axis Cup byl o víkendu sedmým dílem národní pohárové soutěže. Na Vysočinu se vydalo šest trutnovských plavkyň. Vedle zmíněné dvojice ještě Klára Šimánová, Karolína Šolínová, Romana Lankašová a Dominika Brádlová. „Vzali jsme tentokrát na pohár i mladší holky, které se toho zhostily dobře. Plavaly v osobních rekordech," chválil trenér Pavel Pokorný nastupující generaci.

Například Karolína Šolínová si udělala velký osobák na 200 polohovku (2:38,13) a Dominika Brádlová na 400 kraul (4:47,42).

Nejlepší výkony ve srovnání s republikovou špičkou podala Aneta Pechancová, na padesátce kraul plavala ve finále pár desítek za svým osobákem - 26,17. „Bylo to slušné. V Brně to ještě posunu a na republice budu na medaili," usmívala se třiadvacetiletá studentka práv. „Pokud chci na republice nějakou medaili, musím všechno hodně posunout. Mám na to měsíc, ale není to nic nereálného," dodala už trošku vážnějším tónem.

V Jihlavě startovala ještě na 50 a 100 motýl a 100 polohovce. Ve všech disciplínách obsadila sedmé místo. Výborně si vedla i Kateřina Holubová, které se dařilo zejména na dalších tratích. Na osmistovce ve velmi kvalitní konkurenci nestačila jen na vítězku a čas 9:08,62 ji zajistil druhé místo. Na poloviční trati byla šestá.

„Trošku lepší časy jsme čekali od Kláry Šimánové, ale ještě se úplně nevzpamatovala z té dlouhé nemoci. I když to byly kvalitní výkony, čekaly jsme osobáky," poznamenal trenér Pavel Pokorný.

Osmé kolo Českého poháru se uskuteční příští víkend v Brně. Tento víkend jedou mladší ročníky 2000, 2001 a 2002 na prestižní mítink do Wroclawi.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965