Historicky první medaile z MČR ve smíšené štafetě pro Trutnov

Trutnov - Úspěšný předvánoční víkend mají za sebou plavci TJ Loko UP Group Trutnov. Ti bojovali o republikové medaile v jednotlivých kategoriích.

tn mcr 1
V domácím bazénu se konalo mistrovství třináctiletých, které zahájil místostarosta Tomáš Hendrych. Nejvíce se v trutnovské pětadvacítce dařilo vytrvalkyni Veronice Hůlkové, která vybojovala titul mistryně republiky na trati 800 metrů volný způsob a přidala dvě stříbrné na poloviční trati i kraulové dvoustovce.

Bronzová medaile visela na krku Heleně Blahové po prsařském závodě na 200 metrů. Na poloviční trati dohmátla čtvrtá. Smolařkou mistrovství byla Eliška Šutriepková, která „bramborovou“ medaili vybojovala rovnou třikrát. Chuť si však spravila se svými kolegyněmi Radkou Stoklasovou, Helenou Blahovou a Veronikou Hůlkovou ve štafetách. V polohové na 4x50 m vybojovala děvčata titul mistryň ČR, ve stejně dlouhé kraulové dohmátla na stříbrné pozici.

MČR plavání žactva

Vůbec první historickou medaili ve smíšené štafetě pro Trutnov vybojovalo kvarteto Radka Stoklasová, Helena Blahová, Adam Skořepa a Tomáš Havelka. Medaile měla hodnotu bronzu. Za domácí ještě plavaly Valerie Bryknarová a Adéla Justová.

tn mcr 2 

V Prostějově plavali čtrnáctiletí. I tam Trutnováci vybojovali medaile a řadu umístění v první desítce. Polohová štafeta ve složení Karolína Malíková, Adéla Barvínková, Pavlína Smolíková a Lucie Kraková sahala po zlaté medaili, která těsně unikla v posledním úseku a výsledkem tak bylo stříbro. Bronzovou medaili v motýlkové dvoustovce brala Pavlína Smolíková. Plavali ještě bratři Páslerové. Do Kopřivnice zajížděli dvanáctiletí Jaroslav Kortan a Dan Zdráhal.

O týden dříve výborně plavaly jedenáctileté žačky v Mladé Boleslavi. Medaile jim však těsně unikly. Nikola Kirschová byla dvakrát čtvrtá. Na prsařské stovce dokonce pouze o desetinu vteřiny. Páta na kraulové osmistovce doplavala Vanda Stejskalová a šestá na motýlkové padesátce Terezie Bischofová.

„Konkurence je čím dál větší a získávat medaile čím dal složitější, je třeba plavat osobní rekordy při vrcholném závodě. Pokud se to nepodaří, jedná se o propad výsledkovou listinou. Medailí jsme měli celkem devět, to je dobrý výsledek a řadu čtvrtých míst, což je škoda. Myslím však, že každý vybojoval přesně to, co natrénoval a to je spravedlivé. V Trutnově a Prostějově jsme patřili do absolutní české špičky v počtu přijatých závodníků a startů, což je dobrá vizitka “ krátce zhodnotil vystoupení na šampionátech trenér Tomáš Břeň.

tn mcr 3


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965