Trutnovské plavkyně postoupily po třinácté do finále ligy

Ani po třinácté nebudou plavkyně TJ Loko UP Group chybět ve finálovém závodě MČR družstev. O ligové finále o víkendu bojovaly v Praze - Podolí na padesátimetrovém bazénu, kde se konalo semifinálové kolo pro Čechy. To moravské hostily Pardubice.

plavani 2018 06 m

Trutnovské plavkyně vyjma slabších prvních dvou disciplín po celou soutěž „okupovaly“ postupové pozice, aby nakonec z pražského semifinále postoupily z druhého místa a celkově po sečtení obou semifinálových závodů postupují ze třetího místa do finále.

Tam je doplní z pražského semifinále vítězná Plzeň a Jindřichův Hradec. Z moravského semifinále pak postoupila Ostrava, Pardubice, Jihlava, Brno a Zlín.

„Ostravské finále asi bude hodně zajímavé. K favoritům se určitě řadí vítězové semifinálových kol Plzeň a Ostrava. My se budeme s dalšími třemi kluby rvát o bronz, stát se ale může cokoliv,“ reagoval trenér Pavel Pokorný.

 plavani 2018 05 m

„Po třech bramborách to zkusíme zlomit,“ je naladěná vítězka všech čtyřech individuálních závodů Martina Elhenická.

„Musíme prodat naše zkušenosti, vždyť s věkovým průměrem skoro 20 let jsme byly „nejstarším“ družstvem a ve výkonech všech byly ještě rezervy,“ uvedla pamětnice všech finálových účastí Aneta Pechancová, stříbrná z kraulové padesátky.

 plavani 2018 08 m

„Myslím, že se nám to povedlo. Od začátku jsme drželi postupové pozice. Na pomyslných stupních vítězů stály Martina, Klára, Aneta a štafeta. Další holky byly do desítky a třeba Kája Malíková splnila limit do scmka. Směrem k ostravskému finále, které je na programu za necelý měsíc formu ještě vyladíme“ věří další trutnovský trenér Tomáš Břeň.

Trutnov nastoupil ve složení: Elhenická, Šimánová, Pechancová, Holubová, Malíková, Hůlková, Šolínová, Smolíková a Jermanová.

PRVNÍ STARTY JERMANA ZA LOKOMOTIVU

Premiéru v trutnovském dresu si odbyl Michal Jerman na kvalitně obsazených závodech v Českých Budějovicích. Vedl si velmi dobře, když obsadil 2. místo na 50 metrů prsa a 3. místo na své kraulové padesátce.

 plavani 2018 07 m


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965