Plavecký oddíl - Výroční zpráva za rok 2018

Rok 2018 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko UP Group úspěšný.

Po sportovní stránce se trutnovským plavcům dařilo, i když poprvé od roku 2006 neměli zastoupení na světové soutěži. Na mezinárodním poli v národním dresu oddíl reprezentovala Veronika Hůlková na mezistátním víceutkání v Plzni. V reprezentačním výběru plavala také Helena Blahová, která však přestoupila do Hradce Králové.

plavani 2019 001 m

V resortním centru MŠMT byla zařazena Martina Elhenická a Klára Šimánová.

V krajském SCM pod vedením trutnovských trenérů Tomáše Břeně a Pavla Pokorného Dominika Brádlová, Karolína Šolínová, Lucie Kraková, Karolína Malíková, Veronika Hůlková, Helena Blahová, Eliška Šutriepková, Radka Stoklasová, Pavlína Smolíková, Michal Jerman, Jakub Pásler a Aleš Umlauf.

Na českých mistrovstvích se zástupcům Lokomotivy velmi dařilo. Družstvo žen v plavecké lize potvrdilo dlouhodobou příslušnost k české špičce a potřinácté v řadě postoupilo do finále, kde obsadilo opět 4. místo ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Šimánová, Šolínová, Hůlková, Jermanová. Předtím zlato 2009, stříbro 2014, bronz 2007 a 2008.

plavani 2019 002 m

Mezi dospělými vybojovaly ženy devět medailí, o které se postarala Martina Elhenická (3 zlaté - 3 stříbrné - 2 bronzové) a loučící se Aneta Pechancová stříbrem na své kraulové padesátce. Do finále A se probojovala ještě Klára Šimánová. Na „dospěláckou“ republiku se dále kvalifikovali J. Pásler, Hůlková, Malíková, Kraková, Šutriepková, Stoklasová, Smolíková a premiérově Bischofová a Kirschová.

V kategorii dorostu se na MČR o dvě medailová umístění v těžké konkurenci postarala Klára Šimánová (1 - 1 - 0). Kláru, která od podzimu přestoupila do Pardubic, doplnili finalisté Jakub Pásler a Lucie Kraková. Na hranici první desítky pak plavaly Smolíková a Malíková.

V kategorii žactva trutnovští plavci přivezli z MČR a PČR 15 medailí (4 - 6 - 4). V kategorii starších žáků vybojoval tři cenné kovy Michal Jerman (0 - 1 - 2). Těsně pod stupni vítězů několikrát skončili Veronika Hůlková, která vybojovala zlato na MČR v dálkovém plavání na 5 km, Tomáš Havelka a Eliška Šutriepková. Do posledního metru bojovala o medaili smíšená štafeta na 4 x 50 VZ ve složení Jerman, Havelka, Stoklasová a Hůlková, aby nakonec dohmátla na „bramborové“ pozici. V této kategorii oddíl ještě reprezentovala V. Bryknarová.

plavani 2019 003 m

Mezi mladšími žáky měl Trutnov zastoupení v Terezii Bischofové, Nicol Kirschové a Vandě Stejskalové. Terezie se stala mistryní ČR na 200 M, přidala ještě bronz a několik čtvrtých míst. Nicol vybojovala stříbro a bronz (200 P a 400 PZ) a další výsledky těsně pod stupni vítězů. Nejlepším umístěním Vandy bylo 6. místo.

Na pohárech ČR 10 - 11tiletých žáků si výborně vedla Jana Moravíková, která vybojovala sedm medailí (3 - 4 - 0) v kraulových disciplínách. Zúčastnili se ještě Hofman, Bubaň a Cihlář. Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží včetně Českého poháru.

Plavci (Jerman, Hůlková, J. Pásler, Havelka, Bischofová) též překonali řadu oddílových rekordů, což je stále složitější. V posledním bodování klubů v ČR skončili trutnovští žáci na šestém, dorostenci na sedmnáctém a dospělí na skvělém osmém místě.

Plavecký oddíl zorganizoval 34. ročník Velké ceny Trutnova (domácí zvítězili v soutěži družstev) včetně 19. ročníku soutěže pro postižené děti a 5. ročníku memoriálu Pavla Sobotky a dalších osm soutěží krajského formátu.

Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům.

plavani 2019 004 m

Trutnovští plavci byli oceněni mezi nejlepšími sportovci TJ Loko. Klára Šimánová byla navíc vyhlášena jako nejlepší mládežnický sportovec města Trutnova.

Výbor oddílu hospodařil s mírně přebytkovým rozpočtem a pracoval ve složení: Tomáš Břeň - předseda, Pavel Pokorný - organizační a sportovní činnost, Lenka Davidová - organizační činnost + hospodář, Marcela Morávková - oblast rozhodčích.

V roce 2019 pod Krkonošemi věří v účast Martiny Elhenické na mistrovství Evropy v Glasgow a na Světové univerziádě v Neapoli.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965