Plavkyně Bischofová se blýskla v Kyjevě a je vděčná za každý trénink

plavani 2021 01 m

Osmi osobními rekordy a zlatou medailí na 200 motýlek ozdobila svou reprezentační premiéru trutnovská plavkyně Terezie Bischofová. Čtrnáctiletá závodnice Lokomotivy se představila na Mezistátním utkání juniorů v Kyjevě ve skvělém světle a přispěla k celkovému třetímu místu české výpravy.

Trutnovská reprezentantka, která kráčí ve stopách slavnější oddílové kolegyně Martiny Elhenické, byla na mezinárodní mítink nominována již loni, ale týden před zahájením byly závody v Banské Bystrici zrušené kvůli covidu. „Tenkrát to pro mě byla super zpráva. Měla jsem radost, že konečně zúročím dřinu, navíc jsem měla formu, ale bohužel to nedopadlo. Vše jsem si ale vynahradila až teď v Kyjevě,“ povídala mladá plavkyně.

Ve všech svých startech si Terka vytvořila výrazné osobní rekordy, když nejvíce se jí zadařilo na její hlavní distanci 200 motýlek. Parádní čas 2:25,30 vynesl trutnovskou plavkyni až na zlatý stupínek. K tomu ještě přidala stříbro v kraulové štafetě na 4 x 100 metrů a čtvrté místo na 800 metrů kraul.

Mezistátní utkání v Kyjevě ukázalo závodnic TJ Loko UP Group ve skvělé formě, kterou vyladila na třítýdenním soustředění v Nymburce. V únoru také pobývala měsíc na soustředění na Kanárských ostrovech. „Měla jsem štěstí, že mi tam bylo umožněno odletět. Současná situace je obecně pro sportovce nesmírně náročná, a to nejen po fyzické, ale i po psychické stránce. U nás plavců je to o to složitější, že vodu ničím nenahradíme,“ poznamenala a doplnila, že už loni dělali trenéři, co mohli. Trénovali celé léto, plavali i na rybnících a pak jezdili do Polska.

„Teď se budu poctivě připravovat dál a v polovině května jedu znovu na soustředění s reprezentací, kde budu usilovat o nominaci na Mezistátní utkání v Popradu, kde bych si chtěla zlepšit osobní rekordy a pokusit se splnit limity do reprezentace na další sezonu,“ prozradila Terka ke svým plánům. Talentovaná dívenka by totiž svou výkonnost ráda posunula ještě výrazně směrem nahoru a pokusila kvalifikovat na MEJ a MSJ.

Ovšem k tomu by potřebovala, aby se situace kolem tréninku a závodů vrátila také zpět do běžných kolejí. „Snad už to brzo skončí. Jsem vděčna za každý den, kdy mohu trénovat a kdy vím, že za mnou stojí lidé, co ve mě věří a podporují mě. Chtěla bych moc poděkovat hlavně mým trenérům panu Pokornému a panu Břeňovi za velikou podporu a že mi věří, že něco dokážu. Panu Řeháčkovi za možnost soustředění v zahraničí a také mamce a taťkovi, kteří mě maximálně podporují a vše se mnou prožívají,“ sdělila.

Na závěr ještě dodala, že všem sportovcům drží pěsti a přeje jim, aby se všechna sportoviště už brzy otevřela. „Vydržte, jak to jen jde. Běhejte, posilujte a nevzdávejte to. O to větší radost budete mít z každého úspěchu, kterého dosáhnete, protože jste to nevzdali.“


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965