Bischofová a Bednářová s tituly mistryň ČR.

Plavci Lokomotivy mají za sebou vrcholné soutěže první poloviny roku 2024. Jak si vedli v jednotlivých kategoriích?

tn img 20240525 wa0003

Na MČR dospělých v Ústí nad Labem se poprvé na stupně vítězů probojovala Terezie Bischofová ve své parádní disciplíně 200m motýlek. Brala stříbro, když titul prohrála o "dohmat" v závěru. Na poloviční trati nepotvrdila své nasazení, přesto brala skvělé 4. místo. Konečné 12. místo vybojovala Barbora Hylenová (4. v B-finále) na 200m prsa. Dva "osobáky" vybojovala Eliška Voborníková a kvalifikovali se další patnáctiletí, Matěj Havlík a Martina Šlechtová.

MČR juniorů v Podolí bylo ve znamení obhajoby Terezie Bischofové, kdy na třetím MČR za sebou vybojovala zlatý „double“ na svých tratích 100 a 200 metrů motýlek a přidala další parádní umístění ve finálových startech, pátá na 400PZ a šestá na 50M. Šesté místo vybojovala Martina Šlechtová na 1500 VZ. Osmé (200P) a desáté (400PZ) místo zapsala Barbora Hylenová a deváté Matěj Havlík na 800VZ. Těsně za svými maximy zaostaly Eliška Voborníková a Tereza Umlaufová. „Za dorostenecké mistrovství zaslouží absolutorium Terka Bischofová, která opět posunula své hranice na motýlkových tratích a obhájila dvě zlaté, mezi dospělými to bylo velmi těsné a bylo třeba plavat v osobáku, což se nepovedlo, ale první stříbro mezi dospělými se rozhodně počítá. Potěšila i umístění v první desítce u ostatních, přeci jen jsou mladší ročník, ale měli plavat rychleji.“ Zamyslel se trenér Břeň.

Mistrovství ČR dvanáctiletého žactva proběhlo ve Znojmě. Z oddílu Loko se kvalifikovali Eliška Krejčová, Eliška Thamová a Antonín Cink.
Nejlepším umístěním bylo 9. místo na 800 m volný způsob Elišky Thamové v osobním rekordu. Eliška Krejčová se kvalifikovala na nejvyšší soutěž vůbec poprvé a vytvořila si ze čtyřech startů tři osobní rekordy. Dařilo se i Antonínu Cinkovi - ze šesti startů čtyři osobní rekordy.

Série nejvyšších republikových soutěží byla koncem června uzavřena Poháry ČR desetiletého a jedenáctiletého žactva. Desetileté žactvo z oblasti Čechy soutěžilo v domácím trutnovském bazénu. Z našeho oddílu se kvalifikovali Natalie Bednářová, Nela Buroňová, Kateřina Cinková, Viktorie Čechová, Nelly Charlotte Vihnálik, Vojtěch Krejčí a Kryštof Vít.
V domácím bazénu se výrazně prosadila Natalie Bednářová, která potvrdila pozici nejlepší desetileté prsařky ČR a na 50m a 100m prsa s velkou převahou zvítězila ve velice kvalitních osobních rekordech. Navíc přidala zlato na 200m polohový závod a dva bronzy na 100m motýlek a 100m polohový závod - vše ve výrazných osobních rekordech a "bramboru" na 50m motýlek. Trutnovský "double" na prsových tratích zkompletovala dvěma stříbrnými medailemi Kateřina Cinková. K tomu přidala další čtyři umístění v první desítce. Viktorie Čechová byla skvělá na obou znakařských tratích - bronz na 50m a 5.místo na 100m v krásných osobních rekordech. Mimo to další tři umístění v první desítce, dvakrát z toho v "osobáččích". Ostatní účastníci předvedli taktéž bojovný výkon a připsali si dohromady dalších třináct osobních rekordů. Za zmínku určitě stojí zejména umístění Nely Buroňové na 50m a 100m prsa v první desítce ve výrazných osobních rekordech.
„Třešničkou na dortu bylo vystoupení v závěrečné štafetě na 4x50m volný způsob mix, která plavala v sestavě Natalie Bednářová, Kateřina Cinková, Vojtěch Krejčí a Kryštof Vít, kterou jsme plavali spíš pro upevnění týmového ducha a určitě jsme neočekávali umístění ani v první pětce. Děvčata přes absolvovaný náročný program rozjela štafetu famózně a předávala chlapcům s drtivým náskokem na prvním místě ! Oba kluci pak předvedli výkon vysoce nad své současné možnosti a medailové umístění udrželi a vybojovali senzační stříbro.“ Rozplýval se trenér Pokorný
Jedenáctiletí žáci z oblasti Čechy se sešli na bazénu v Jablonci n.N. Z našeho oddílu se kvalifikovali Šimon Hofmann a Alice Sýkorová a oba potvrdili výrazný výkonnostní progres.
Šimon si přiváží pět umístění v první desítce - nejlépe 6. na 100m znak a čtyři osobní rekordy, Alice se pak výrazně ve svých pěti startech posunula oproti umístění na minulém Poháru ČR.
„Mistrovství i oba Poháry potvrdily, že o budoucnost trutnovského plavání nemusíme mít obavy, momentálně máme v přípravě více než 30 plavců, kteří se účastní vrcholných soutěží svých kategorií nebo o účast usilují.“ Dodal Pokorný .


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965