Výroční zpráva oddílu plavání za rok 2014 

Rok 2014 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko FM Servis úspěšný a smutný zároveň. Velký smutek přineslo do našich srdcí úmrtí dlouholetého předsedy Pavla Sobotky, který nás opustil 29. března. Čest jeho památce.

plavani-2015-75 m

Po sportovní stránce se plavcům převážně dařilo. V reprezentačních výběrech jsme měli zastoupení v podobě Elhenické, Holubové, Sukové a Šimánové. O limity na vrcholné soutěže bojovala i Aneta Pechancová.
Na vrcholných mezinárodních akcích jsme měli zastoupení v Martině Elhenické, která reprezentovala ČR na ME v dlouhém bazénu v Berlíně. Také Klára Šimánová se prosadila při juniorských mezistátních soutěžích. Čtyřutkání a sedmiutkání středoevropských států ozdobila dvěma bronzovými medailemi na 200 m motýlek.


Na českých mistrovstvích se zástupcům Lokomotivy také výrazně dařilo. Družstvo žen v plavecké lize doplnilo historickou sbírku zlata a dvou bronzů o stříbrnou medaili ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Suková, Šimánová, Füllsacková a Kosinková. Mezi dospělými vybojovaly ženy 10 medailí, o které se postaraly Martina Elhenická (3 zlaté - 1 stříbrná -1 bronzová), Aneta Pechancová (0-1-2) a štafety žen na 4x200 a 4x100 VZ ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová a Šimánová. Martina Elhenická v seriálu Českého poháru obsadila konečné 4. místo.
V kategorii dorostu na MČR medailové příčky v těžké konkurenci, atakovaly úspěšné české juniorské reprezentantky Kateřina Holubová a Barbora Suková. Smolnou řadu „bramborových" medailí přetrhla Kateřina Holubová bronzem na 1500 m VZ.
V kategorii starších žákyň se sedmi medailemi z MČR může chlubit Klára Šimánová (1-4-2). Mezi mladšími žáky vybojoval dvě stříbrné a dvě bronzové Matyáš Nývlt. Těsně pod stupni vítězů při MČR žactva dohmátli Šolínová, Hlavsa, Kosinková, Brádlová a Lankašová.
Na pohárech ČR 11ti letých žáků na stupně vítězů vystoupal Jakub Pásler, Lucie Kraková (oba 1-0-1) a Filip Vlček (0-2-3) a také štafety chlapců ve složení Vlček, Pásler J., Pásler K., Haufer, kteří vybojovali jednu zlatou a tři stříbrné.
V kategorii 10ti letých se mezi medailistky zařadily Veronika Hůlková (1-0-0), Eliška Šutriepková (0-3-0) a Helena Poláková-Blahová (0-2-2). K těmto děvčatům se do štafet nominovala Radka Stoklasová a společně obsadily první a dvakrát druhé místo. Celkem žáci přivezli 33 medailí
(6-18-11). Těsně pod stupni vítězů pak skončili Skořepa, Malíková, Havelka a Barvínková.
Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru a překonali řadu oddílových a krajských rekordů.
K oceněným sportovcům Trutnova za rok 2013 jako nejlepší dospělý kolektiv patřila ženská štafeta ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová a Suková, držitelky tří štafetových medailí 2013.
Pořadatelsky plavecký oddíl pořádal jubilejní 30. VC Trutnova včetně soutěže pro postižené děti a 1. ročníku memoriálu Pavla Sobotky, MČR staršího žactva a dalších 7 soutěží krajského formátu.
-tb-

plavani-2015-76 m

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965