Oddíl PLAVÁNÍ TJ LOKO UP GROUP – výroční zpráva za rok 2021

Jak se nám dařilo v loňském roce………….

Rok 2021 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko UP GROUP, z důvodu „covidu“, neméně náročný jako rok předešlý, přesto plavci zaznamenali řadu výborných výsledků. Rok 2021 byl také rokem, ve kterém se s úspěšnou dlouholetou kariérou, v 28 letech, úspěšně loučila Martina Elhenická (viz níže). Z důvodů opakovaných „covidových“ uzávěr sportovišť, bohužel ukončilo činnost i několik našich dorostenců. Na mezinárodní scéně náš oddíl reprezentovaly Martina Elhenická ve Stockholmu a s vítězstvími v Radovljici a Šamoríně a Terezie Bischofová, která v dresu juniorské reprezentace ČR zvítězila v motýlkových disciplínách v Kyjevě a Popradu a zúčastnila se v Bělehradě. Terka také vítězstvím v hlavním závodě VC Trutnova (200m VZ), navázala na předchozí vítězství Martiny Elhenické.

plavani vyrocni zprava 2021 01

Do krajského SCM pod vedením Tomáše Břeně a Pavla Pokorného v roce 2021 byli zařazeni Michal Jerman, Terezie Bischofová, Nicol Kirschová, Tomáš Havelka a Kristýna Voborníková.

Družstvo žen v plavecké lize v „covidových“ letech nepůsobilo. Na skvělé výsledky z minulých let (zlato 2009, stříbro 2014, bronz 2007 a 2008 a 7x 4. místo) se budou plavkyně snažit navázat s omlazeným týmem.

Po téměř dvouleté „covidové“ přestávce se v roce 2021 uskutečnily také vrcholné zimní domácí soutěže v jednotlivých kategoriích.

Na MČR dospělých vybojovala Martina Elhenická 5 medailí (2 zlaté - 1 stříbrnou – 2 bronzové). Opakovanou finálovou účast si vybojovala Terezie Bischofová. Na „dospěláckou“ republiku se dále kvalifikovali Pásler J., Jerman, Havelka a Kirschová. Martina Elhenická vybojovala 1. místo v závodě Českého poháru v Pardubicích, kde splnila olympijský B-limit, který však k účasti v Tokiu nestačil.

plavani vyrocni zprava 2021 04

V kategorii juniorů na MČR vybojovala stříbrnou medaili na 200m motýlek Terezie Bischofová, která obsadila další umístění těsně pod stupni vítězů, včetně 4. místa na 1500m VZ. Nicol Kirschová vybojovala „bramboru“ na 200m motýlek.

V kategorii žactva naši plavci přivezli z MČR 9 medailí (1-4-4). Matěj Havlík, vybojoval čtyři medaile (0-2-2) v kraulových a motýlkových disciplínách v bazénovém plavání a titul mistra ČR v dálkovém plavání na 5 km. Ve stejně dlouhém „dálkoplaveckém“ závodě vybojovala stříbro Adéla Mačková a bronz Martina Šlechtová. Martina také vybojovala stříbrnou medaili v bazénovém závodě na 800m VZ. Bronz z bazénu vylovila také Tereza Umlaufová na 200m motýlek. V elitní desítce se umístili Adéla Mačková, Lukáš Netík (oba 5.) a Eliška Voborníková (7.). Výkonnostní skok zaznamenal Štěpán Černý (13.). Na poháru ČR 10ti letých žáků plavali Šimon Hofman a Matěj Bednář.

plavani vyrocni zprava 2021 05

V seriálu Českého poháru v dálkovém plavání patřily v kategorii žaček ročníku 2009 všechny stupně vítězů našim závodnicím (1. Šlechtová, 2. Mačková, 3. Umlaufová). U žáků vybojoval 3. místo Matěj Havlík.

Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru. Matěj Havlík překonal 5 oddílových rekordů, což je vzhledem k jejich kvalitě stále složitější.

plavani vyrocni zprava 2021 03

Plavecký oddíl zorganizoval 37. VC Trutnova včetně 21. ročníku soutěže pro postižené děti a 8. ročníku memoriálu Pavla Sobotky a další soutěže krajského formátu.

Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům, včetně těch největších UP GROUP, Město Trutnov, Královéhradecký kraj, Společnost DUHA, nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov, bez kterých by fungování oddílu na této úrovni nebylo možné.

plavani vyrocni zprava 2021 02

Martina Elhenická byla vyhodnocena mezi sportovci desetiletí Královéhradeckého kraje, další plavci byli oceněni v rámci TJ Loko.

Oddíl hospodařil s přiměřenou ztrátou z důvodu „covidu“, která byla pokryta z rezerv minulých let a pracoval ve složení:
Mgr. Tomáš Břeň – předseda, Ing. Pavel Pokorný – organizační a sportovní činnost, Marcela Morávková – oblast rozhodčích.

 

Zpracoval: Mgr. Tomáš Břeň, Trutnov 2.3.2022
https://www.facebook.com/plavcitrutnov/ https://www.lokotrutnov.cz/plavani


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965