Šachy - první utkání sezóny 2017/18

V nových prostorách v Národním domě se utkalo v derby A s B. B předpokládalo, že druhá strana nasadí základní sestavu a podle toho dávalo dohromady vlastní silné hráče. Zápasy v těchto sestavách měly vysokou úroveň a proto bylo nutno se na to připravit.

Proto nastoupilo v této sestavě: Dadok D, Malinský, Killar D., Mareš a Scharfen, který musí dostat pochvalu, že z toho hrozného prostředí v Peci se probyl až k zápasu. Soupeř trochu překvapil: místo  silné sestavy, tak na 4 a 5 šachovnici byli poměrně slabí hráči.

Dle šachovnic. Dadok remizoval, ale může děkovat svému soupeři Tomanovi. Byla tam strašně veliká šance na výhru v koncovce, ale Dan kolem ní prošel a tím se dostal do prohrané pozice. Tomanovi se mu ho zželelo a místo, aby ho zlikvidoval, nabídl mu remízu. Na 2. šachovnici jsme měli Malinského, ten svého soupeře hluboce podcenil. Harantík si na něj přichystal pěkné překvapení, už ve 12 tahu ztrácel věž bez náhrady a podobném duchu to pokračovalo dal až ke hořkému konci ze strany Martina. Na 3. jsme měli Dominika, tady jsme nepředpokládali nějaký velký zisk, i kdyby tam nastoupil někdo jiný než Neubauer. Dominik byl posunut v sestavě z loňské 5 šachovnice na 3 šachovnici v základní sestavě úmyslně. Vilda ho systematicky zatlačoval do jeho obranných pozic a začaly se tam tvořit napřed drobné chybičky, které pak přešly do větších. Ale přesto bych ho pochválil za snahu hrát a něco tvořit. 4. šachovnice Štěpán se utkal s panem Duškem. Pan Dušek nehraje vysloveně špatně, ale jsou tam velké problémy s časem a většinu partií prohrává na čas. Štěpán si vytvořil postupně dobrou protihru a partie začala vypadat dobře. Štěpánův smysl pro férovou hru, nechtěl vyhrát na čas, narazil na problém v tom, že v zásadě jsem nebyl proti, ale nesmíme kvůli tomu prohrát. No a protože jsme prohrávali, kvůli Martinovi, tak musel vyhrát na čas. Na 5.šachovnici jsme předpokládali silného hráče,  proto jsem stahoval Honzu z Pece. Ale objevil se tam Jíra Tomáš a tak si na něm smlsnul a tudíž vyhrál.

No a proto jsme pouze remizovali, protože si Martin nedal majzla.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965