Stolní tenis - ohlédnutí za sezonou

 

Se zahájením školního roku je spojeno i zahájení pravidelných tréninků oddílu stolního tenisu v herně při ZŠ Rudolfa  Frimla v Trutnově. Trenérky Lenka Kalášková a Veronika Hrušková byly zvědavé, jak se téměř dvouletá nucená přestávka z důvodu uzavření školy v rámci nařízených protikovidových opatření projeví na složení členské základny. A s výsledky nemohly být spokojeny. Jak u mládeže, tak i u dospělých došlo k ukončení činnosti několika dlouhodobých členů. Z osmi registrovaných dětí a mládeže se ke stolnímu tenisu nevrátilo pět, ke stávajícím Ondřeji Malíkovi, Janu Noskovi a Petru Topalovskému se po nucené zdravotní přestávce vrátil jen Lukáš Novotný. Největší  ztrátou bylo rozhodnutí dorostenců Tomáše Březiny a Marka Macla o omezení herní činnosti, protože se již stali hráči družstev mužů, která  za ně těžko hledají odpovídající náhradu.

stolni tenis vanocni turnaj 2021 001

Překvapením proto byl nebývalý počet nových zájemců o tento sport, který převyšoval možnosti jak z hledisku kapacity herny, tak i počtu trenérů. Proto se musely trenérky rozloučit s těmi, kteří za přihláškou do oddílu viděli jen vhodnou náhradu za neotevřený zájmový kroužek bez nutnosti zapojení do soutěží ČSST.

Ostatní nové členy začaly trenérky zasvěcovat do základů a pravidel hry s cílem budoucího zapojení do soutěží. Přitom využívaly i zkušeností stávajících žáků, kteří se již do Regionálního přeboru starších žáků a bodovacích turnajů mladších a starších žáků Královéhradeckého a Pardubického kraje v minulosti zapojili.

První kolo Regionálního přeboru se uskutečnilo dne 24. října v Žacléři za účasti sedmi družstev. Soupeřem našeho družstva byli starší žáci TJ Dvůr Králové nad Labem. Utkání skončilo naší porážkou 3:7, když veškeré naše body vybojoval Ondra Malík.  Další 2 kola soutěže, která se měla konat v naší herně dne 28. Listopadu, byla pro zhoršenou pandemickou situaci zatím odložena.

stolni tenis vanocni turnaj 2021 002

Dlouhodobý výpadek herní činnosti negativně ovlivnil i výsledky, které dosáhli Ondra Malík, Jan Nosek  a Petr Topalovský na bodovacích turnajích ve Voděradech, Chrudimi a Dobrém. Ani jednomu z našich hráčů se nepodařilo postoupit ze základních skupin. Zklamáním pro ně bylo především zjištění, že některé porážky utrpěli i od hráčů, které před přerušením poráželi.

Pro ostatní nové členy bylo první příležitostí předvést své nabyté herní zkušenosti tradiční Vánoční turnaj v prosinci 2021. Do turnaje se zapojilo celkem jedenáct mladších a starších žáků, kteří se utkali systémem každý s každým na tři vítězné sety. Přes časté absence soutěžících pro nemoc nebo nařízenou karanténu se podařilo odehrát většina utkání a tak organizátoři mohli při ukončení předat soutěžícím diplomy a ceny za předvedený výkon, zakoupené z poskytnuté dotace na podporu sportu. Pro nejlepší čtyři hráče byla navíc připravena i zvláštní odměna.

stolni tenis vanocni turnaj 2021 003

Celkovým vítězem se stal podle očekávání bez ztráty setu Ondra Malík před Petrem Topalovským a Jakubem Petrášem. Překvapením bylo čtvrté místo začínajícího Tomáše Martince, kterému dlouhodobá nepřítomnost nedovolila ani na závěrečném vyhodnocení a předání cen. Teprve na pátém a šestém místě se umístili Jan Nosek a Lukáš Novotný, na jejichž výkonu se projevila nerozehranost. Na dalších místech se již umístili nově začínající hráči v pořadí Tadeáš Orság, Samuel Kodenko, Matyáš Hantl, Maxim Fiala a Vojta Hlaváč.

stolni tenis vanocni turnaj 2021 004

Turnaj ukázal, že kromě talentu především na přístupu k tréninku a plnění pokynů trenérů závisí výsledný herní projev a tím i dosažené pořadí v turnaji nebo na oddílovém žebříčku. Plánovaný turnaj na ukončení soutěžního ročníku by měl ukázat, jestli došlo ke zlepšení i u těchto začínajících hráčů.   


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965