V měsíci září byl prvními zápasy rozehrán nový soutěžní ročník 2021-2022 ve stolním tenisu.

Družstvo mužů TJ Lokomotiva Trutnov „A“, hrající Regionální přebor 1. třídy, vstoupilo do soutěže porážkou 5:13 na stolech TJ Bernartice „B“. Družstvo hrálo ve složení Tomáš Jiránek, Zdeněk Čurda, Václav Doubek a Veronika Hrušková. Ta musela v družstvu nahradit Martina Poláka, který pro zdravotní problémy ukončil sportovní činnost. Do konce kalendářního roku družstvo odehrálo devět soutěžních utkání s celkovou bilancí 1 vítězství, 3 nerozhodné výsledky a 5 porážek. Po polovině soutěže mu patří se ziskem 11 bodů a skóre 70:92 9. místo z 10 účastníků. Celkové umístění nepříznivě ovlivňuje nedostatek kvalitních hráčů, které nový člen Bohdan Koroliak ani náhradníci z druhého družstva nebo starších žáků zatím nemohou nahradit. Dosažené vítězství v posledním soutěžním kole však dává naději, že se družstvo v této soutěži udrží i pro další soutěžní ročník. Nejlepších výsledků dosáhl Tomáš Jiránek, který je na průběžném 8. místě s úspěšností 81,25 %, Zdeněk Čurda je na 11. místě s úspěšností 71,43 %.

Také družstvo mužů „B“, zařazené do Regionálního přeboru 2. třídy, muselo od začátku soutěže řešit náhradu za základní hráče Tomáše Březinu a Marka Macla zařazováním starších žáků oddílu. Při časté nemocnosti a zpřísněných protikovidových opatřeních se to dařilo vedoucí družstva velmi obtížně. A tak kromě stálého hráče Ondry Malíka a nového člena Michala Gajdoše museli své herní dovednosti ukázat i Lukáš Novotný, Tomáš Martinec, Petr Topalovský a Jakub Petráš. Po osmi odehraných kolech patří družstvu s 5 body a skóre 51:93 poslední místo z 9 účastníků. V celkovém hodnocení úspěšnosti je Lenka Kalášková s 57,14 % na 18. místě a Veronika Hrušková s 55,00 % na 20. místě.

Věříme, že při zachování soutěží v příštím roce naši mladí členové poctivým přístupem k tréninku získají potřebné herní zkušenosti a přispějí i oni k lepším výsledkům našich družstev. Výrazně by k tomu přispělo i zapojení dalších trenérů z řad bývalých hráčů a hráček, aby stolní tenis v Trutnově i v budoucnu neztratil své pevné místo mezi ostatními sporty.

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965