Plavkyně o víkendu čeká MČR družstev, kam se jedou „porvat“ o medaili

Finálový závod mistrovství České republiky družstev v plavání se uskuteční o víkendu v Plzni a mezi osmičkou nejlepších týmů žen, které si zajistily postup, nebude chybět ani oddíl TJ Loko FM Servis Trutnov. „Jako každý rok i letos pojedeme na finále s ambicemi porvat se o medaili,“ prohlásil trenér Tomáš Břeň.
V podhůří Krkonoš věří, že pokud Aneta Pechancová, Martina Elhenická, sestry Adéla a Barbora Morávkovy, Petra Havelková, Kristýna Kultová, Kateřina Holubová, Barbora Suková a Alena Füllsacková budou ve formě, šance, že skončí na medailových pozicích, je reálná. I když o mistrovském titulu je rozhodnuto asi dopředu. Velký favorit šampionátu je Ostrava v čele s nejlepší českou plavkyní Barborou Závadovou. „O další dvě medaile by ale měly bojovat asi čtyři týmy,“ naznačil Břeň.

tn_mistrovsk_team

Brno, Plzeň, Trutnov a Bohemians. Tak se družstva seřadila podle výkonnosti v semifinále. „Holky jsou zdravé, to je první předpoklad úspěchu. Adéla Morávková s Katkou Holubovou se teď vrátily z reprezentačního soustředění, tak uvidíme, jak jim to sedne. Ostatní holky vypadají relativně dobře,“ sdělil Tomáš Břeň. Výkon družstva bude samozřejmě stát především na Anetě Pechancové a Martině Elhenické, které by měly v individuálních závodech stát na stupních vítězů, a od toho se vše bude odvíjet. „Důležité budou i souboje o páté až osmé místo a štafety, které jsou dvojnásobně bodované,“ naznačil trenér.

V roce 2009 trutnovské plavkyně šampionát družstev senzačně ovládly. Po mistrovském titulu přišly dvě sezony se čtvrtým místem. Letos se chtějí na stupně vítězů vrátit. „V semifinále v Praze jsme plavali výrazně lépe než v prvním kole ve Vysokém Mýtě. Doufejme, že teď to bude ještě lepší,“ uzavřel Tomáš Břeň.

tn_mistrovsk_team_2009

 Mistrovský tým z roku 2009.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965