Plavkyně zdárně testovaly vytrvalost v Plzni, jedna vyhrávala v Olomouci

Úspěšné v opačných koutech republiky byly plavkyně trutnovského oddílu o uplynulém závodním víkendu. Trojice Martina Elhenická, Kateřina Holubová a Barbora Suková dobyly stupně vítězů na mezinárodním mítinku Plzeňský vytrvalec. Zatímco Aneta Pechancová vyhrála čtyři z pěti disciplín na Velké ceně Olomouce.
V západočeské padesátce na Slovanech se plavaly jako hlavní závody 800 a 1500 metrů volný způsob. Výsledky těchto dvou kraulařských disciplín se sečetly a vznikl přehled nejlepších vytrvalců. V tom se objevila tři jména Trutnovaček. Mezi ženami se na stříbrné pozici umístila Martina Elhenická, i přestože závod na 1500 metrů vyhrála. O prvenství ji připravil nepovedený závod na 800 metrů. No, nepovedený. Skončila třetí.

tn Olomouc

 

„Na té osmičce jsem ke konci strašně umřela, a tak nějak jsem to i trochu vzdala. Druhý den na patnáctku se mi už ani nechtělo, ale jela jsem to o sto procent líp a mezičas na 800 byl taky lepší," okomentovala devatenáctiletá reprezentantka svůj výkon. „Čekal jsem od ní trošku víc, ale po reprezentačním soustředění byla nemocná, takže to nebylo úplně ono," poznamenal trenér Tomáš Břeň k jejím startům. Právě na 800 a 1500 metrů kraul mají v Trutnově vymyšleno, že Martina bude zkoušet atakovat limit na letní mistrovství světa v Barceloně. „Bude se ale muset hodně kousnout," dodal Břeň. V Plzni dále Martina zvítězila ještě na 100 motýlek a 100 kraul. „To bylo hodně špatný," pronesla přesto plavkyně.

Její mladší oddílové kolegyně Kateřina Holubová a Barbora Suková si dohmátly ve vytrvaleckém dvojboji pro osobní rekordy. „Holky zaplavaly výborně, obě splnily limity do reprezentace," chválil Tomáš Břeň trutnovské dorostenky. Katka skončila druhá, když tento výsledek zaznamenala jak na osmistovce, tak na patnáctistovce. Bára brala celkově bronz po třetím respektive čtvrtém místě.

tn Olomouc2

O téměř 400 kilometrů východně si odbyla svou premiéru na Velké ceně Olomouce a Memoriálu Jana Opletala stříbrná medailistka z posledního evropského šampionátu Aneta Pechancová. Dvacetiletá studentka práv prvního ročníku tamní Univerzity Palackého se nejdřív ve všech svých pěti startech probojovala do finále, aby pak čtyři z nich ovládla. Zvítězila v hlavním závodě na 200 metrů polohovky a nejrychlejší byla na 50 motýlek, znak a kraul. Přemožitelku našla pouze na 100 znak, kde ji předjela polská mladice Alexandra Tomala.

 

„Já jsem byla s výsledky spokojená. Časy byly vzhledem k fázi roku průměrné, ale dostačující. Na Velké ceně Olomouce jsem byla poprvé a moc se mi ty závody líbily. Bylo to sice hodně rychlý, odpoledne jsem měla během hodiny všech pět startů odplavaných, ale organizačně to bylo zvládnuto skvěle a celkově jsem si to moc užila. A zároveň jsem si potvrdila, že mám dobrou startovní pozici do zbytku sezony," povídala Aneta, kterou další starty čekají za dva týdny na MČR družstev.

Tento víkend ale ještě šestnáct plavců z Trutnova odjede na Velkou cenu Ústí nad Labem.

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965