Ústecká premiéra plavcům Loko vyšla

V soutěži družstev obsadili 3. místo

Trutnov - První závodní zkušenost v padesátimetrovém bazénu v Ústí nad Labem si trutnovští plavci odškrtli jako povedené vystoupení. „Dopadli jsme poměrně úspěšně," potvrzoval trenér Tomáš Břeň dobré výkony z premiérového ročníku tamní Velké ceny. Na severu Čech zastupovalo oddíl TJ Loko FM Servis patnáct závodníků, kteří se vedle dvou desítek individuálních medailí společně zasloužili o třetí místo ze soutěže družstev.

plavani-2013-01 m

 

„Závodu se zúčastnilo asi třicet oddílů, takže třetí místo za domácími, kteří měli třikrát více závodníků než my, a Nymburkem, který měl tak dvakrát více, bereme jako velmi dobrý výsledek," vyprávěl trenér Lokomotivy.

Jako hlavní závody premiérového ročníku Velké ceny Ústí nad Labem se plavaly 200 metrů volný způsob a 200 metrů prsa. V obou finále měl Trutnov několikanásobné zastoupení.

V kraulařské disciplíně útočila na vítězství Martina Elhenická. Souboj o první místo prohrála dohmatem o pět setin s kolínskou Neumannovou. Časem 2:07,02 si ale po několika letech vylepšila osobák na dlouhém bazénu. Čtvrtá skončila Suková, pátá Holubová a sedmá Füllsacková. Prsařskou dvoustovku vyhrála s více než dvanáctivteřinovým náskokem Chocová, ovšem hned za ní doplavala ve velkém osobáku Barbora Suková (2:46,97), kterou na stupně vítězů ještě doprovodila i Kateřina Holubová. „Holky předvedly vysoký standard," těšilo trenéra Břeně. Sedmá byla ještě Elhenická.

Devatenáctiletá trutnovská reprezentantka posbírala v Ústí nejvíce medailí. V sobotu se zaměřila na stříbro (200 kraul, 50 kraul a 100 znak) a nedělní vystoupení ozdobila zlatem (100 kraul a 100 znak). „Bylo to tak 50 na 50," vyjádřila Martina svou spokojenost s výkony. O další trutnovské medaile se zasloužil tandem Suková - Holubová a z menších plavců na „bednu" dosáhli Romana Lankašová, Filip Vlček, Karolína Malíková a Alena Füllsacková.

plavani-2013-02 m

A vlastně ještě jedna Trutnovačka se představila v Ústí. Od letošní sezony však hájí barvy tamní Chemičky. Barbora Morávková. „Na finále jsem byla představená jako bývalá plavkyně Trutnova, co ji srdce a studium zaválo do Ústí," smála se. Obsadila druhé místo na 50 motýlek, třetí na 50 kraul a osmé na 200 kraul. „Nejlépe mi vyšla ale mixovaná 4 x 50 polohová štafeta, Chemička vyhrála s velkým náskokem," poznamenala.

K nejen „domácím" závodům pak ještě dodala: „Velkou cenu Ústí nad Labem hodnotím kladně v organizaci a připravenosti závodního prostředí. Zúčastnilo se jí i několik nejlepších českých plavců, což obohatilo jak podívanou, tak atmosféru ve finálových blocích. Moje výkony, s podstatně menším počtem tréninkových dávek než v trutnovském oddíle, hodnotím pro začátek kladně. Rozhodně mám ale do konce sezony co zlepšovat a posouvat. Doufám, že v květnu, kdy budou v Ústí další závody, už budou časy zase o něco rychlejší. Sezona by měla vygradovat na mistrovství republiky v Pardubicích koncem června. Letos je to dříve než obvykle, takže bude záležet, jak se mi příprava podaří načasovat se zkouškovým obdobím a studijní praxí, tak abych se za své výkony nemusela stydět."

O víkendu jedou trutnovské plavkyně na závody do České Třebové. Příští víkend je čeká finále družstev.

Zdroj: logo Trutnovinky

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965