Šimánová je mistryní republiky, Nývlt stříbrný a další skvělé výsledky trutnovských plavců

 
Trutnov - Poslední dva plavecké víkendy se nesly ve znamení Pohárů ČR 10ti a 11tiletého žactva a domácího šampionátu mladších a starších žáků. Trutnovští plavci se na těchto vrcholných akcích rozhodně neztratili a přivezli 17 cenných kovů.

plavani-2014-018 m

Nejúspěšnější závodnicí se stala Klára Šimánová, která přestoupila do Trutnova z Jičína a pod vedením trenéra Pokorného zaznamenala v posledním půlroce obrovský výkonnostní skok. Ten ji katapultoval k mezistátnímu utkání v květnu a do reprezentačního výběru juniorů pro rok 2014/15.

Výkon hodný národního družstva dosáhla Klára na mistrovství starších žáků v Pardubicích, kde hned svůj první start v závodě na 200 metrů motýlek vyhrála v čase 2:26,65, který znamenal splněný limit. S tímto výsledkem se však čtrnáctiletá závodnice Lokomotivy nespokojila a vybojovala další cenné kovy v závodech na 800 VZ (stříbro), 400 VZ a 400 metrů polohový závod, kde brala bronzy. Na motýlkové stovce dohmátla čtyři setiny za medailí.

plavani-2014-20 m

Výborného výsledku na tomto mistrovství zaznamenala také stále se lepšící Michaela Kosinková, která dohmátla pro čtvrté místo na kraulové čtyřstovce a páté místo na dvojnásobné trati. Romana Lankašová se pomalu vrací do své loňské formy, což dokázala pátým místem v závodě na 200 metrů polohově a dalšími umístěními v první desítce. Třinácté místo obsadil Lukáš Dvořák na patnáctistovce.

plavani-2014-21 m

Mladší žáci bojovali o mistrovské medaile v Chomutově. Svěřenci trenérů Břeně a Šolínové se dokázali v silné konkurenci prosadit a odjížděli s řadou osobních rekordů, předních umístění a třemi medailemi. O ty se postaral Matyáš Nývlt, který po „chladnějším" rozjezdu vystupňoval své úsilí a vybojoval stříbro na nejdelší kraulové trati 1500 metrů. Dvě bronzové medaile získal v infarktových závěrech na 200 m prsa a 400 m polohově. Smůlu v podobě těsné „bramborové" medaile měla Karolína Šolínová na motýlkové dvoustovce, při které si vylepšila osobní rekord na 2:50,43. Na poloviční trati obsadila pátou pozici. Těsně za první desítkou doplavali Šimon Hlavsa a Tobiáš Pražák.

plavani-2014-24 m

Jedenáctiletí a desetiletí plavci zajížděli na své vrcholné republikové soutěže o týden dříve do Domažlic  a Jindřichova Hradce, kde potvrdili, že Trutnov patří stále ve všech kategoriích mezi nejlepší oddíly v republice.

O sbírku 10 medailí se postarali Helena Poláková se dvěma stříbrnými na 50 a 100 m prsa, Eliška Šutriepková se dvěma stříbrnými na 100 m motýlek a 400 m volný způsob, Filip Vlček vybojoval bronz na polohové stovce, Lucie Kraková na kraulové osmistovce a Jakub Pásler na stovce motýlkem.

Širokou základnu potvrdily úspěchy štafet ve složení Poláková, Šutriepková, Stoklasová, Hůlková. Dívky vybojovaly stříbrnou medaili na 4x50 m polohově. Štafeta chlapců ve složení Vlček, J. Pásler, Haufer, K. Pásler ve stejné štafetě vybojovala stříbro a v kraulové štafetě sahala po zlatu, které uniklo o dohmat a jedinou desetinu vteřiny.

I když na medaile nedosáhly, tak se výbornými výkony a umístěním těsně pod stupni vítězů prezentovaly Karolína Malíková, Veronika Hůlková, Adéla Barvínková. Z chlapců pak Kryštof Pásler a Adam Skořepa.

plavani-2014-26 m


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965