Plavkyně při MČR lovily z bazénu zlaté medaile a krajské rekordy

Trutnov - Veleúspěšná mistrovství republiky žactva za sebou mají plavci TJ Loko UP Group, kam se kvalifikovalo sedmnáct trutnovských závodníků. Po jednotlivých ročnících se rozjeli po republice. Ročník 2002 do Kopřivnice, 2003 do Mladé Boleslavi a plavci ročníku 2004 bojovali o tituly v domácím bazénu, kde je přivítal místostarosta Tomáš Hendrych.

tn mcr 1
O tom, že v trutnovské pětadvacítce je voda rychlá, svědčí fakt devíti vyplavaných medailí. V každé kategorii český mistr, kromě medaile a diplomu, získal i krásný pohár věnovaný Královéhradeckým krajem. O to větší motivaci domácí plavci měli a z 32 rozdávaných pohárů si vybojovali celých šest v konkurenci devadesáti českých oddílů.

Shodně po dvou vybojovaly Helena Blahová a Veronika Hůlková a společně s Eliškou Šutriepkovou a Radkou Stoklasovou dominovaly i ve štafetách na 4x50m polohově a volným způsobem.

Skvělou jízdu domácích započala hned v první disciplíně Veronika Hůlková, když dohmátla třetí v závodě na 200 metrů volný způsob. Byl to však jen začátek „krasojízdy", neboť hned další disciplínu (800 VZ) vyhrála s velkým náskokem a vytvořila nové rekordy kraje a oddílu v čase 9:46,74. Svoji formu odpoledne potvrdila ziskem další zlaté medaile na poloviční trati (4:46,30) a úspěšný víkend zakončila „bramborou" na polohové čtyřstovce.

tn mcr 2

Ještě lépe soutěž začala Helena Blahová, která hned svůj první start na 100 metrů prsa ozdobila oddílovým i krajským rekordem a zlatou medailí v čase 1:16,98. V odpoledním programu novým klubovým rekordem 29,09 brala 4. místo na 50 VZ, když překonala rekord Báry Morávkové a Nikoly Vaníčkové. Sobotní individuální sbírku zakončila bronzem na polohové dvoustovce, kde časem 2:33,40 opětovně překonala oddílový rekord další výborné plavkyně Terezy Doubicové. Nedělní dopoledne zahájila zlatou medailí v závodě na 200 prsa, opět oddílovým rekordem 2:49,17. A domácí šampionát zakončila bronzem v parádní trutnovské disciplíně, polohové čtyřstovce.

Skvělým oddílovým rekordem se rovněž blýskl Tomáš Havelka, který časem 2:32,35 smazal letitý čas M. Haaseho a vybojoval skvělé 4. místo, ke kterému přidal další tři umístění v top ten. Kromě zlatých štafet se prosadila Eliška Šutriepková i v individuálních závodech, když obsadila dvakrát páté, šesté a sedmé místo v kraulových a motýlkových disciplínách. Ve druhé desítce pak doplavala Radka Stoklasová a Adam Skořepa, ve třetí Valerie Bryknarová.

tn mcr 3

Do Kopřivnice a Mladé Boleslavi odjely trutnovské sestavy „zdecimované" zdravotními problémy. I tak se, ale vracely se dvěma medailemi a umístěními v první desítce. Jedinou individuální medaili vybojoval Jakub Pásler v závodě na 200 metrů motýlek, když dohmátl na třetím místě. Nečekaný broz slavili žáci ve štafetě 4x50 polohově ve složení Kryštof Pásler, Filip Vlček, Jakub Pásler a Tomáš Haufer.

Filip Vlček v závodě na 100 prsa sahal po medaili i vousatém „oddíláku" Honzy Pokorného, oboje však těsně uteklo, přesto 1:15,97 a 5. místo je vynikající. Filip již v bolestech ještě dohmátl jako devátý na polohové stovce a jedenáctý na prsové dvoustovce. Těsně za top ten skončili Kryštof Pásler, Adéla Barvínková a na operaci čekající Karolína Malíková. Neodcestovala nemocná Lucie Kraková.

tn mcr4

Mezi čtrnáctiletými v Kopřivnici nejlepší výkon předvedla Karolína Šolínová, která dohmátla šestá na 200 metrů motýlek a desátá na poloviční trati. Pod antibiotiky plavající Dominika Brádlová nenaplnila medailové ambice a dohmátla třikrát sedmá na kraulových tratích a dvakrát osmá na 100 a 200 znak. Tobiáš Pražák doplaval ve třetí desítce.

Poslední dva předvánoční víkendy plavci zavítají do Plzně. Nejdříve na Pohár ČR 10 - 11tiletých žáků, kam se nominovalo osm plavců Lokomotivy, a následně od čtvrtka do neděle se bude bojovat o tituly dospělých a dorostu, kde má Trutnov přihlášeno 14 plavců.


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965