Plavkyně Loko „bramboru“ obrečely, Elhenická plavala nejlépe ze všech.

Čtvrté „bramborové“ umístění v řadě si připsaly plavkyně TJ Loko UP Group ve finále MČR družstev, které se o velikonočním víkendu plavalo v Ostravě. Trutnovačkám přitom na bronz brněnské Komety scházelo pouhých 11 bodů. „To je strašně málo, holky to obrečely,“ přiblížil trenér Tomáš Břeň, že k prolomení série čtvrtých míst tentokrát bylo družstvo Lokomotivy hodně blízko.

plavani 2018 011 m

Trutnovský tým startoval ve složení: Martina Elhenická, Klára Šimánová, Aneta Pechancová, Kateřina Holubová, Karolína Malíková, Kateřina Jermanová, Karolína Šolínová a Veronika Hůlková. Semifinále naznačilo, že o titul si to rozdají Plzeň a Ostrava a výběr trenérů Pokorného a Břeně čeká boj o třetí místo.

Ve hře o medaili držela Trutnov především Martina Elhenická, která se stala nejúspěšnější závodnicí mistrovství. Čtyřiadvacetiletá reprezentantka dokázala zvítězit ve všech svých startech - 400 PZ, 200, 400 a 800 VZ, čímž se tak postarala o 80 bodů pro svůj tým. Individuálním vítězstvím přispěla jednou i Klára Šimánová, která vyhrála 200 znak. Dvakrát na třetím místě se pak umístilo trutnovské kvarteto ve štafetách.

„Za začátku jsme byli vzadu, ale postupně jsme se dotahovali a po prvním dni jsme byli čtvrtí o 14 bodů. Hned po úvodní disciplíně druhého dne jsme se dostali na třetí místo, ale pak nás o kousek předběhla Kometa. Třikrát jsme skončili na čtvrtém místě, některé disciplíny nám úplně nevyšly a rozhodovaly i setinky. Měli jsme smůlu, takže v poslední štafetě už jsme to neměli ve svých rukách,“ sdělil trenér Břeň k průběhu finálového víkendu ligy družstev.

Z individuálních výkonů je nutno vyzdvihnout ještě Veroniku Hůlkovou, která zaplavala tak, že bude s velkou pravděpodobností nominována na mezistátní čtyřutkání mladších juniorů Česko - Maďarsko – Polsko – Slovensko.

Mistryněmi České republiky se poprvé v historii stalo družstvo žen Slávie VŠ Plzeň. V mužské kategorii si naopak plavci brněnské Komety připsali již šestadvacátý titul v řadě.

Pořadí MČR družstev žen:

1. PK Slávia VŠ Plzeň 432 bodů
2. KPS Ostrava 401
3. KPSP Kometa Brno 321
4. TJ Loko UP Group Trutnov 310
5. SC Plavecký areál Pardubice 247
6. Jihlavský plavecký klub Axis 213
7. Plavecký klub Jindřichův Hradec 192
8. Plavecký klub Zlín 174


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965