Plavci vyjeli na vrchol sezony, Jana Moravíková třikrát zlatá

Pro plavce TJ Loko UP Group začaly minulý víkend vrcholné republikové soutěže jednotlivých kategorií. Jako první z nich nastoupili do bojů o cenné kovy plavci ročníků 2007 a 2008, tedy jedenáctiletí a desetiletí.
Na Letní pohár ČR jedenáctiletého žactva z oblasti Čech, který se konal v kladenském plaveckém bazénu se kvalifikovali:  Jana Moravíková, Jana Hůlková, Marek Hofman a František Pavel Bubaň.

plavani 2018 20 m

Nejlépe z nich si vedla Jana Moravíková, když ve vynikajících osobních rekordech dokázala hned třikrát zvítězit v kraulařských tratích na 200m, 400m a 800m. Jen těsně pod stupni vítězů na 4. místě pak skončila v disciplínách 200 znak a 100 motýl a vše završila 5. místem na 100 volný způsob. To byl jediný závod bez osobního rekordu.

Osobní rekordy však padaly i u ostatních členů Lokomotivy Trutnov. Marek Hofman vybojoval na 200 znak 10. místo, na 800 volný způsob byl 13. Jana Hůlková obsadila 11. místa na 800 volný způsob a 200 polohový závod. Všichni závodníci byli členy „mixových“ štafet na 4x50 m VZ a PZ, které se umístily na 8. místě.

plavani 2018 21 m

Na Letní pohár ČR desetiletého žactva Čech, jenž se konal v Mladé Boleslavi, se kvalifikoval Daniel Cihlář, který se závodnímu plavání věnuje krátce. Také on si v obou prsařských tratích zaplaval své osobní rekordy, které stačily na umístění ve třetí desítce.

„Konkurence je stále vyšší a kdo chvíli usne na vavřínech, po půl roce se diví. Jsem ráda, že Jana Moravíková udělala v posledním půlroce v Trutnově velký kus práce a byla odměněna zlatými medailemi,“ řekla nám trenérka Petra Jermanová, která věří, že i ostatní půjdou výkonnostně nahoru. „Je to jen o tréninku, zázemí je tady skvělé a trenéři jsou zkušení odborníci,“ dodala trenérka, která ještě před půl rokem působila v Náchodě.

Mistrovské soutěže mladších a starších žáků proběhnou tento víkend v Českých Budějovicích a Kopřivnici. Za čtrnáct dnů pak sezonu zakončí dorostenci a dospělí v Praze - Podolí. „Věřím, že úspěšně i přes některé zdravotní potíže. Doladíme to na soustředění v Pardubicích příští týden.“ věří předseda oddílu a trenér Tomáš Břeň.

(pj, tb, bog)
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
foto: archiv oddílu

 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965