Bischofová vítězkou dětské olympiády v plavání

Po velmi úspěšném žákovském MČR hájili plavci TJ Loko UP Group barvy Královéhradeckého kraje na 9. Letní olympiádě mládeže ČR v Liberci. Jednou z opor výpravy se stala Terezie Bischofová, která dokázala, že je momentálně nejlepší třináctiletou motýlkářkou v republice na trati 200 metrů. 

plavani 2019 006 m

V Liberci postupovala z rozplaveb do finále z prvního místa, které jednoznačně obhájila stylem start - cíl a vybojovala zlatou medaili. Tu ještě ozdobila skvělým výkonem na trati 400 m volným způsobem, kde po vystupňování tempa v závěru závodu dohmátla jako druhá. Smůlu měla na motýlkové stovce, kde jí od třetí medaile dělilo pouhých šestnáct setin vteřiny a vybojovala tak „bramborovou“ medaili.

Stejně dopadla také Nicol Kirschová, která v polohovém závodě na 200 metrů bojovala o medaili, ale nakonec to stačilo „jen“ na malé podium těsně pod stupni vítězů.

plavani 2019 007 m

Závodu se za trutnovský oddíl zúčastnili ještě František Pavel Bubaň a Jaroslav Kortan. Vynikajícího výsledku dosáhl další člen plaveckého oddílu Kryštof Pásler, který obsadil sice nepopulární, přesto skvělé čtvrté místo v triatlonovém závodu dorostenců.

 „Terka dosáhla skvělého úspěchu a byla odměněna za poctivou práci v tréninku. Po Báře Morávkové, Martině Elhenické, Nikole Vaníčkové a Heleně Blahové se stala pátou trutnovskou vítězkou dětské olympiády“, připomněl spokojený trenér Tomáš Břeň.

plavani 2019 008 m


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965