Návrat Elhenické mezi špičku, mistryní se stala i Bischofová

Plavci Lokomotivy úspěšně zakončili sezonu mistrovstvími republiky ve všech věkových kategoriích.
plavani 2019 009 m
Společné MČR dospělých a dorostu proběhlo v českobudějovickém padesátimetrovém bazénu. V kategorii dospělých startovala poslední aktivní členka „zlaté generace“ trutnovského plavání Martina Elhenická a vedla si nadmíru úspěšně. Martina po měsících tápání v přípravě v únoru nakonec „zakotvila“ v elitní tréninkové skupině trenérky Petry Škábové na pražském Strahově a po necelém půlroce se to na její výkonnosti velmi pozitivně projevilo.

Pětadvacetiletá účastnice evropských i světových šampionátů vybojovala dvě stříbrné medaile na tratích 200 a 400 metrů volný způsob hned za svou tréninkovou kolegyní olympioničkou, českou rekordmankou a velkou nadějí českého plavání Barborou Seemanovou. Na „svých“ tratích 800 a 1500 metrů volný způsob pak již zvítězila s velkou převahou. Všechny čtyři tratě absolvovala ve velmi kvalitních časech, na delších tratích padly i „magické“ hranice devíti respektive sedmnácti minut.

 plavani 2019 010 m

V kategorii dorostu se na mistrovství kvalifikovali a startovali Tomáš Havelka, Michal Jerman, Jakub Pásler, Karolína Malíková, Radka Stoklasová a Eliška Šutriepková, ve štafetách se pak ještě objevila Kristýna Voborníková.

Z výše jmenovaných se nejvýrazněji prosadil Jakub Pásler, který zaznamenal dvě finálová umístění - 5. místo na 200 m motýlek a 7. místo na 200 m znak a ve všech svých startech si buď vytvořil osobní rekord, nebo zůstal těsně za ním.

Mistrovství ČR 13letého žactva proběhlo na padesátimetrovém bazénu v Plzni. Zde se prosadila Terezie Bischofová, která ve vynikajícím čase zvítězila na trati 200 m motýlek a přidala ještě tři bronzové medaile na 100 m motýlek, 400 m polohový závod a 800 m volný způsob, vše v kvalitních osobních rekordech. Zdatně jí sekundovala Nicol Kirschová, která obsadila ve výrazných osobních rekordech 5. místo na polohovkových tratích 200 a 400 metrů. Obě děvčata zároveň splnila náročné limity pro zařazení do Sportovního centra mládeže pro příští rok.

 plavani 2019 011m

Mistrovství ČR 12letého žactva v Novém Jičíně se zúčastnili František Pavel Bubáň a Marek Hofman, Poháru ČR 11letého žactva v Chomutově pak Daniel Cihlář, který si zde vytvořil tři krásné osobní rekordy.

Posledním „republikovým“ závodem byl Pohár ČR 10letého žactva v Praze-Radlicích, na kterém zazářil Matěj Havlík, který získal čtyři zlaté medaile na tratích 100, 200, 400 m volný způsob a 100 m motýlek, na kraulových tratích ve značných osobních rekordech. Kromě toho byl čtvrtý na 50 m motýlek a sedmý na 100 m znak. Těchto závodů se dále zúčastnili Aleš Kukal, Adéla Mačková, Tereza Umlaufová a Eliška Voborníková.

Vystoupení trutnovských plavců na šampionátech zhodnotil trenér Pavel Pokorný následovně: „Osobně mám největší radost z návratu Martiny na republikovou špičku. Jasně se ukázalo, že trénink ve skupině paní Škábové byla ta nejlepší volba. Paní trenérka nejenom patří k nejlepším trenérům v republice, ale zároveň věnuje pozornost všem členů své tréninkové skupiny bez rozdílu, a ne jenom největším ´hvězdám´, k čemuž mají bohužel někteří jiní trenéři sklony... Co se týče ostatních, přestože probíhá v klubu momentálně generační výměna, výkony Kuby Páslera, Terky Bischofové, Nicol Kirschové, Matěje Havlíka a celkový poměrně vysoký počet kvalifikovaných na mistrovské soutěže mě naplňuje optimismem ohledně budoucnosti trutnovského plavání.“

plavani 2019 012 m


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965