Oddíl PLAVÁNÍ TJ LOKO UP GROUP – výroční zpráva za rok 2017

Rok 2017 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko UP GROUP opět velmi úspěšný.
Po sportovní stránce se plavcům dařilo skvěle. V reprezentačních výběrech jsme měli zastoupení v Martině Elhenické (dospělí), Kláře Šimánové (starší junioři) a Heleně Blahové (mladší junioři). V celostátním SCM byla zařazena Klára Šimánová. V krajském SCM pod vedením Tomáše Břeně a Pavla Pokorného potom Dominika Brádlová, Karolína Šolínová, Lucie Kraková, Karolína Malíková, Veronika Hůlková, Helena Blahová, Eliška Šutriepková, Jakub Pásler a Aleš Umlauf.
Na vrcholných mezinárodních akcích jsme měli zastoupení v Martině Elhenické a Kláře Šimánové. Martina reprezentovala ČR na MS (50) v Budapešti – 19. místo a SU v Taipei (50) – 9. místo ve štafetě. Klára skvěle reprezentovala na MEJ v Netanye (50) - 14. místo v semifinále a MSJ v Indianapolis (50) - 19. místo.
Na českých mistrovstvích se zástupcům Lokomotivy také velmi dařilo. Družstvo žen v plavecké lize potvrdilo dlouhodobou příslušnost k české špičce a podvanácté v řadě postoupilo do finále, kde obsadilo potřetí v řadě 4. místo ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Šimánová, Šolínová, Brádlová a Blahová. Předtím zlato 2009, stříbro 2014, bronz 2007 a 2008.

vz plavani 2


Mezi dospělými vybojovaly ženy 10 medailí, o které se postarala Martina Elhenická
(4 zlaté - 2 stříbrné), Klára Šimánová (1-0-2) a štafeta žen byla bronzová na 4x50 VZ ve složení Elhenická, Šimánová, Pechancová a Holubová. Do finále „A“ mezi dospělými se probojovala ještě Kateřina Holubová. Na „dospěláckou“ republiku se dále kvalifikovali Umlauf, Pásler J., Blahová, Hůlková, Malíková, Kraková, Šutriepková, Stoklasová, Smolíková, Brádlová a Šolínová.

Klára Šimánová skončila v seriálu Českého poháru na skvělém druhém místě.
V kategorii dorostu se na MČR o 10 medailových umístění v těžké konkurenci postarala Klára Šimánová (7-3-0). Kláru doplnili finalisté Aleš Umlauf a Karolína Šolínová a také Dominika Brádlová.

vz plavani 5
V kategorii žactva naši plavci přivezli z MČR a PČR 20 medailí (4-8-8). V kategorii starších žáků titul mistryně ČR vybojovala hned třikrát Veronika Hůlková, která přidala ještě 3 stříbrné a jednu bronzovou medaili. Helena Blahová vybojovala stříbrnou a dvě bronzové. Bronzová byla Pavlína Smolíková na 200m M. Eliška Šutriepková skončila třikrát „bramborová“, podobnou smůlu měl i Jakub Pásler v podobě 4. místa. Starší žáci byli velmi úspěšní ve štafetách. Čtveřice Hůlková, Blahová, Šutriepková a Stoklasová skončila štafetový rok s bilancí 1 zlatá -2 stříbrné -1 bronzová. Stříbro vybojovala čtveřice Malíková, Barvínková, Smolíková a Kraková v polohové štafetě na 4x50 PZ. Na stejné distanci historicky první smíšenou medaili z bronzu vylovila čtveřice Stoklasová, Blahová, Havelka a Skořepa. V této kategorii náš oddíl ještě reprezentovali Pásler K., Haufer, Justová, Bryknarová.
Mezi mladšími žáky jsme měli zastoupení v J. Kortanovi a D. Zdráhalovi.
Na pohárech ČR 10-11ti letých žáků si velmi dobře vedla Terezie Bischofová, která vybojovala stříbro a bronz. Vanda Stejskalová bronz. Smolařkou byla Nicol Kirschová se třemi „bramborami“, což jsou, ale skvělé výsledky. Zúčastnil se ještě Jókala, Bubaň, Davidová, Hůlková J., Hofman, Ittner.

vz plavani 3
Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru, kde v celkovém hodnocení obsadila Klára Šimánová již zmíněné parádní 2. místo. Skvěle reprezentovali plavci na Olympiádě dětí a mládeže v Brně. Zlato a stříbro přivezla Helena Blahová, stříbro a bronz Veronika Hůlková a bronz Karolína Malíková. Ve finále startovali Jakub Pásler (4.) a Eliška Šutriepková (6.). Plavci též překonali řadu oddílových a krajských rekordů (Elhenická, Šimánová, Blahová, Hůlková, Šutriepková, Umlauf, Pásler J., Havelka). Český rekord zaplavala Martina Elhenická na 1500m VZ (16:08,08).
Plavecký oddíl zorganizoval 33. VC Trutnova včetně 18. ročníku soutěže pro postižené děti a 4. ročníku memoriálu Pavla Sobotky, MČR mladšího žactva a dalších 8 soutěží krajského formátu.

vz plavani 4
Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům, včetně těch největších UP GROUP, Město Trutnov, Královéhradecký kraj, Společnost DUHA, nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.
Naši plavci byli oceněni mezi nejlepšími sportovci TJ Loko. Tomáš Břeň byl zvolen předsedou Krajského svazu.
Výbor oddílu hospodařil s mírně přebytkovým rozpočtem a pracoval ve složení:
Tomáš Břeň – předseda, Ing. Pavel Pokorný – organizační a sportovní činnost, Lenka Davidová – organizační činnost + hospodář, Marcela Morávková – oblast rozhodčích.

V roce 2018 vyhlížíme ME v Glasgow, MS v Hangshou, YOG v Buenos Aires a M4U v Plzni 


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965