Oddíl PLAVÁNÍ TJ LOKO UP GROUP – výroční zpráva za rok 2018

Jak se nám dařilo v loňském roce………….

Rok 2018 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko UP GROUP úspěšný.
Po sportovní stránce se plavcům dařilo, i když poprvé od roku 2006 jsme neměli zastoupení na světové soutěži. Na mezinárodním poli v reprezentačním dresu nás reprezentovala Veronika Hůlková na mezistátním víceutkání v Plzni. V reprezentačním výběru jsme měli zastoupení v Heleně Blahové, která však přestoupila do H. Králové. V resortním centru MŠMT byla zařazena Martina Elhenická a Klára Šimánová. V krajském SCM pod vedením Tomáše Břeně a Pavla Pokorného potom Dominika Brádlová, Karolína Šolínová, Lucie Kraková, Karolína Malíková, Veronika Hůlková, Helena Blahová, Eliška Šutriepková, Radka Stoklasová, Pavlína Smolíková, Michal Jerman, Jakub Pásler a Aleš Umlauf.

Na českých mistrovstvích se zástupcům Lokomotivy velmi dařilo. Družstvo žen v plavecké lize potvrdilo dlouhodobou příslušnost k české špičce a potřinácté v řadě postoupilo do finále, kde obsadilo opět 4. místo ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Šimánová, Šolínová, Hůlková, Jermanová. Předtím zlato 2009, stříbro 2014, bronz 2007 a 2008.

vyrocni zprava 2018 01

Mezi dospělými vybojovaly ženy 9 medailí, o které se postarala Martina Elhenická (3 zlaté - 3 stříbrné – 2 bronzové) a loučící se Aneta Pechancová stříbrem na své kraulové padesátce.

Do finále „A“ mezi dospělými se probojovala ještě Klára Šimánová. Na „dospěláckou“ republiku se dále kvalifikovali Pásler J., Hůlková, Malíková, Kraková, Šutriepková, Stoklasová, Smolíková a premiérově Bischofová a Kirschová.

vyrocni zprava 2018 02

V kategorii dorostu na MČR se o 2 medailová umístění v těžké konkurenci postarala Klára Šimánová (1-1-0). Kláru, která od podzimu přestoupila do Pardubic doplnili finalisté Jakub Pásler a Lucie Kraková. Na hranici první desítky pak plavaly Smolíková a Malíková.

V kategorii žactva naši plavci přivezli z MČR a PČR 15 medailí (4-6-4). V kategorii starších žáků vybojoval tři cenné kovy Michal Jerman (0-1-2). Těsně pod stupni vítězů několikrát skončili Veronika Hůlková (která vybojovala zlato na MČR v dálkovém plavání na 5 km), Tomáš Havelka a Eliška Šutriepková. Do posledního metru bojovala o medaili smíšená štafeta na 4x50 VZ ve složení Jerman, Havelka, Stoklasová a Hůlková, aby nakonec dohmátla na „bramborové“ pozici. V této kategorii náš oddíl ještě reprezentovala V. Bryknarová.

vyrocni zprava 2018 04

Mezi mladšími žáky jsme měli zastoupení v Terezii Bischofové, Nicol Kirschové a Vandě Stejskalové. Terezie se stala mistryní ČR na 200 M, přidal ještě bronz a několik čtvrtých míst. Nicol vybojovala stříbro a bronz (200 P a 400PZ) a další výsledky těsně pod stupni vítězů. Nejlepším umístěním Vandy bylo 6. místo.
Na pohárech ČR 10-11ti letých žáků si výborně vedla Jana Moravíková, která vybojovala sedm medailí (3-4-0) v kraulových disciplínách. Zúčastnili se ještě Hofman, Bubaň a Cihlář.

vyrocni zprava 2018 06   vyrocni zprava 2018 03

Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru. Plavci (Jerman, Hůlková, Pásler J., Havelka, Bischofová) též překonali řadu oddílových rekordů, což je stále složitější. V posledním bodování klubů v ČR skončili naši žáci na šestém, dorostenci na sedmnáctém a dospělí na skvělém osmém místě.

Plavecký oddíl zorganizoval 34. VC Trutnova (domácí zvítězili v soutěži družstev) včetně 19. ročníku soutěže pro postižené děti a 5. ročníku memoriálu Pavla Sobotky a dalších 8 soutěží krajského formátu.

vyrocni zprava 2018 05

Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům, včetně těch největších UP GROUP, Město Trutnov, Královéhradecký kraj, Společnost DUHA, nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Naši plavci byli oceněni mezi nejlepšími sportovci TJ Loko. Klára Šimánová byla oceněna jako nejlepší mládežnický sportovec města Trutnova.

Výbor oddílu hospodařil s mírně přebytkovým rozpočtem a pracoval ve složení:
Tomáš Břeň – předseda, Ing. Pavel Pokorný – organizační a sportovní činnost, Lenka Davidová – organizační činnost + hospodář, Marcela Morávková – oblast rozhodčích.

V roce 2019 věříme v účast Martiny Elhenické na ME v Glasgow a na Světové univerziádě v Neapoli.

Zpracoval: Tomáš Břeň, V Trutnově 28.1.2019,
https://www.facebook.com/plavcitrutnov/ https://www.lokotrutnov.cz/plavani

Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov