Oddíl PLAVÁNÍ TJ LOKO UP GROUP – výroční zpráva za rok 2019

Jak se nám dařilo v loňském roce………….

Rok 2019 byl pro plavecký oddíl a Sportovní středisko TJ Loko UP GROUP opět úspěšný. I když oddíl prochází generační obměnou a na jeho chod působí i jiné vlivy.

Po sportovní stránce se plavcům dařilo. Po roční přestávce jsme navázali na dlouhou sérii (od roku 2006) a opět jsme měli zastoupení na vrcholné mezinárodní soutěži, Martina Elhenická bojovala na ME v krátkém bazénu ve skotském Glasgow, působila v reprezentačním výběru a také v RSC MŠMT. V krajském SCM pod vedením Tomáše Břeně a Pavla Pokorného v roce 2019 působili Karolína Malíková, Veronika Hůlková, Radka Stoklasová, Michal Jerman, Jakub Pásler, Terezie Bischofová a Nicol Kirschová.

vyrocni zprava 2019 05

Družstvu žen v plavecké lize se poprvé po dlouhé sérii trvající třináct let nepodařilo těsně postoupit do finále a bojovalo ve 2. lize. Z důvodu generační výměny tak ženy nenavázaly na skvělé výsledky z minulých let (zlato 2009, stříbro 2014, bronz 2007 a 2008 a 7x 4. místo).

Na MČR dospělých vybojovala Martina Elhenická 6 medailí (3 zlaté - 2 stříbrné – 1 bronzovou) Na „dospěláckou“ republiku se dále kvalifikovali Pásler J., Jerman, Havelka, Hůlková, Malíková, Šutriepková, Stoklasová, Bischofová a Kirschová. Martina Elhenická vybojovala celkové 3. místo v seriálu závodů Českého poháru. S vrcholovým plaváním se rozloučila Aneta Pechancová, děkujeme za vše 😊.

vyrocni zprava 2019 01

V kategorii dorostu na MČR se finalisty stali Veronika Hůlková (2x 4. místo), Jakub Pásler (5. místo) a Michal Jerman. Kromě finalistů ještě startovali Havelka, Malíková, Šutriepková, Stoklasová a ve štafetách Voborníková K.

V kategorii žactva naši plavci přivezli z MČR a PČR 18 medailí (8-1-9). V kategorii starších žáků vybojovala 8 cenných kovů Terezie Bischofová (2-0-6) a bronzovou medaili Nicol Kirschová. Obě děvčata skvěle reprezentovala oddíl a Královéhradecký kraj na letní ODM v Liberci, kde Terka vybojovala olympijské zlato a stříbro a Nicol dohmátla ve finále na 4. místě, oddíl ještě reprezentovali Bubaň a Kortan a trenéři Břeň a Vrzal. Mezi mladšími žáky jsme měli na MČR zastoupení ve Františku Bubaňovi (10. místo) a Marku Hofmanovi. Na pohárech ČR 10-11ti letých žáků si výborně vedl Matěj Havlík, který vybojoval devět medailí (6-1-2) především v kraulových disciplínách. Zúčastnili se ještě Voborníková E. (6. místo), Netík, Umlaufová, Mačková, Černý, Vítová a Cihlář.

vyrocni zprava 2019 03

Celou řadu dalších vítězství a medailí přiváželi plavci Lokomotivy v průběhu roku z krajských přeborů a různých pohárových soutěží, včetně Českého poháru. Plavci (Jerman, Pásler J., Havlík, Bubaň a Bischofová) též překonali 17 oddílových rekordů, což je vzhledem k jejich kvalitě stále složitější.

vyrocni zprava 2019 01

Plavecký oddíl zorganizoval jubilejní 35. VC Trutnova včetně jubilejního 20. ročníku soutěže pro postižené děti a 6. ročníku memoriálu Pavla Sobotky a dalších 8 soutěží krajského formátu.

Je třeba též poděkovat všem trenérům, instruktorům a rozhodčím, kteří se podílejí na celém systému výchovy mladých sportovců od přípravek, přes kondiční a zájmové až po vrcholové plavání a také na pořádání soutěží. Zvláštní poděkování patří všem partnerům, včetně těch největších UP GROUP, Město Trutnov, Královéhradecký kraj, Společnost DUHA, nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov, bez kterých by fungování oddílu na této úrovni nebylo možné.

vyrocni zprava 2019 04

Naši plavci a trenéři byli oceněni mezi nejlepšími sportovci TJ Loko.

Výbor oddílu hospodařil s mírně přebytkovým rozpočtem a pracoval ve složení:
Bc. Tomáš Břeň – předseda, Ing. Pavel Pokorný – organizační a sportovní činnost, Marcela Morávková – oblast rozhodčích.

V roce 2020 věříme v účast Martiny Elhenické na OH v Tokiu a ME v Budapešti a Terezie Bischofové na MU4 v Maďarsku . ČSPS přidělil našemu oddílu pořadatelství prosincového MČR staršího žactva.

 

Zpracoval: Bc. Tomáš Břeň, V Trutnově 26.2.2020,
https://www.facebook.com/plavcitrutnov/ https://www.lokotrutnov.cz/plavani


Nejlepší současní sportovci - Plavání

Historicky nejlepší plavci oddílu

Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965