Mladí triatleti sbírají zkušenosti. A rovnou i medaile


Trutnov - Členové triatlonového oddílu trutnovské Lokomotivy mají za sebou první část sezony. Pro většinu z nich je to sezona premiérová, a tak je cílem především získávání zkušeností.
triatlon-2016-01 m

Mladí sportovci se učí skloubit tréninky tří různých disciplín a také jejich propojení při samotném závodě. Nové je vše také pro trenéry. „Není jednoduché sladit potřeby a možnosti dětí různého věku a různé výkonnosti v plavání, jízdě na kole a běhu," říká hlavní kouč Pavel Káňa. „Všichni se však do triatlonu zakousli a je vidět, že je závody i tréninky baví. Nejvíc zábavy asi přinesl nácvik depa (převlékání), které je vlastně čtvrtou disciplínou triatlonu," dodává.

Prvním opravdovým závodem byl 25. ročník Poděbradského triatlonu. Z ledové vody a rozpáleného okolí poděbradského jezera vylovili Michal Papež a Jan Günther překvapivý double (1. a 2. místo) v kategorii starších žáků na tratích 300 metrů plavání, 6 kilometrů cyklistiky a 2 kilometry běhu. V mladší kategorii je třetím místem doplnil Aleš Kábrt.

triatlon-2016-02 m

Na dalších závodech - Pardubickém Czechmanu (největším triatlonu u nás) a Příbramském triatlonu - zazářila mezi nejmladšími závodnicemi devítiletá Adéla Vachová. V obou případech nenašla přemožitelku a po sto metrech plavání, dvou kilometrech na kole a kilometrovém běhu protínala cílovou pásku na prvním místě. V Pardubicích ji na stupních vítězů doplnila na třetím místě Kateřina Káňová. V Příbrami se pak mezi mladšími žákyněmi prosadila na druhý stupínek Nicol Kirschová.

„Líbí se mi spojení tří mých nejoblíbenějších sportů," hodnotila svoji premiéru Adéla. „Ve vodě trochu ztrácím, ale na kole to doženu a v běhu už bojuji o vítězství." Michal Papež ji doplňuje: „Každý závod je jiný, což je fajn. Nejvíc mě na tom ale baví, že je triatlon takové pestré sportování v dobré partě na tréninku i při závodech."

Další závody čekají triatlety i v letních měsících. Pokud to dovolí plány rodinných dovolených, zúčastní se i oblíbeného domácího závodu v Dolcích ve středu 10. srpna.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965