Triatlon - Ohlédnutí za úvodní částí sezóny

Triatlonisté Lokomotivy mají za sebou úvodní část sezóny, která jim přinesla několik závodních novinek a v letošním chladnějším jaru také často plavání ve velmi studené vodě.

triatlon 2019 001 m

Úvodním závodem Českého poháru byl supersprint ve Zlíně, který kombinoval plavání ve venkovním bazénu s kopcovitou cyklistikou a během na atletickém oválu. Někteří zejména méně zkušení závodníci pocítili tvrdost triatlonu doslova na vlastní kůži a z nebezpečného sjezdu si po pádech odnesli odřeniny i několik stehů. Zároveň si však Trutnováci odvezli z Moravy čtvrté místo ze smíšené žákovské štafety a několik individuálních umístění v první desítce.


Hned následující závod, Superprestige Triathlon v Brně, znamenal pro oddíl dosud největší úspěch, když Kryštof Pásler vybojoval v okolí brněnské přehrady třetí místo v nabitém závodu dorostenců. Závodníci žákovských kategorií bojovali týden na to na tratích oblíbeného závodu Czechman v okolí Lázní Bohdaneč. Výsledkově se blýskla jedenáctiletá Anna Petráčková, která našla jen jednu přemožitelku, a po přestupu do trutnovského oddílu tak mohla poprvé v novém dresu vystoupat na stupně vítězů. Své umístění pak zopakovala na třetím závodě ČP v Příbrami. Tam brala medaili za třetí místo i Nicol Kirschová v kategorii dívek 12-13 let. Průběžně je v celkovém pořadí poháru z trutnovských závodníků nejvýše Kateřina Káňová na pátém místě mezi dívkami 12-13 let.

triatlon 2019 002 m
V závodě MČR smíšených štafet žáků 12-15 let pak v Příbrami zopakovala trutnovská trojice v pozměněném složení Adam Skořepa, Nicol Kirschová, Aleš Kábrt šesté místo z loňského roku. Dorostenecké trojice čekal souboj se štafetami kategorie elite, v redukovaném pořadí mládežnických štafet obsadili Kryštof Pásler, Barbora Ondráčková a Jan Günther třetí místo.
Ve stejné sestavě by se naši triatlonisté měli objevit v barvách Královéhradeckého kraje i na startu štafetového závodu na Olympiádě dětí a mládeže v Libereckém kraji. V reprezentaci je doplní ještě Adéla Bravínková a Adam Skořepa.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965