Rozjetá Lokomotiva. Ne však na hřišti, dráze, tatami... Na parketu!

Bylo to teprve podruhé, co se do Uffa lidé přišli bavit na ples, který pořádala Tělovýchovná jednota Lokomotiva Trutnov. Páteční společenská událost se nesla v duchu tradičního plesového reje s tím, že letošní ročník se konal i u příležitosti desátého výročí oddílu amerického fotbalu v Trutnově.
Rozjetá Lokomotiva. Ne však na hřišti, dráze, tatami... Na parketu!

tn ples 2017 1

Úvodní slovo večera a přivítání hostů si vzal na starost předseda Lokomotivy Petr Musil. Poté do sálu vběhli dva hráči místních Rangers - Jan Janovský a Šimon Malý, kteří předvedli malou ukázku toho, o čem že je sport se šišatým míčem. Největší ohlas u diváků však vyvolalo až závěrečné salto.

tn ples 2017 2

Následně se již parket postupně zaplňoval tanečními páry, jejichž krokové variace vedla hudba kapely Levou rukou band. Po čem se doslova zaprášilo, byly lístky do tomboly. Její hlavní cena (jízdní kolo Superior Speed City v hodnotě 17 000 Kč) se však losovala až po půlnoci.
Během večera se také v sále uskutečnila dvě doprovodná vystoupení. Na parketu se rozhýbaly v latinskoamerických rytmech dva mladé talentované z místního tanečního klubu Bene Dance Art Team - Martin Balan s Karolínou Tučkovou a Dominik Meisner s Adélou Fajfrovou.

tn ples 2017 3

Další zajímavá dvojice přišla na řadu před půlnocí. Manželé Iveta a David Kotlabovi předvedli spojení sportovního a tanečního talentu v pole dance. V „kroucení“ okolo tyče patří k tomu nejlepšímu, co můžete vidět na světě. Společně se stali mistry Evropy a dokonce i světa. Další úspěchy pak sbírali samostatně. David je mistrem světa a zároveň dvojnásobným mistrem republiky. Iveta byla dvakrát ve finále prestižní soutěže Felix Cane pole Championship, je vítězkou Pole Challenge Cupu a dvojnásobnou vítězkou Harley Davidson pole battle.

tn ples 2017 4

Oba se pak zhostili losování hlavní ceny tomboly. Proč oba? Když jako první totiž losovala Iveta, tak se to úplně nepovedlo, neboť stůl s vítězným číslem zel prázdnotou. Na druhý pokus s Davidem už to vyšlo. I když bylo docela vtipné, že pánové u vítězného stolu prodali předtím lístek mladíkovi Hynkovi Jonášovi, takže ten si pro výhru přišel z druhé strany sálu. Kolo do tomboly věnovala v rámci spolupráce s Lokomotivou firma Vella Trutnov společně s Kasper Swix teamem.

 Rozjetá plesová party pokračovala ještě dvě hodiny. A kdo chtěl, mohl se třeba ještě nechat zvěčnit ve fotoautomatu Miloše Šálka.

AMERICKÝ FOTBAL V TRUTNOVĚ

Tým amerického fotbalu Rangers byl založen v Trutnově jako úplně nový a převážně neznámý sport bez historie a zázemí v roce 2007. Vzápětí došlo ke vstupu do TJ Loko Trutnov, která tým přivedla do kvalitního zázemí městského stadionu aumožnila jeho další rozvoj. Velkou zásluhu na tom má i podpora samotného města.

Od roku 2010 už se tým pravidelně účastní soutěží. Nejprve v rámci projektu Serie A7 ve zmenšené sedmičkové podobě a od roku 2012 jako řádný člen České asociace amerického fotbalu na různých úrovních divizí a lig. Během uplynulých deseti let se podařilo zakotvit tým mužů ve třetí lize, vytvořit úspěšný projekt žákovských, dorosteneckých a juniorských kategorií a otestovat možnosti ženského týmu.

 Z více jak dvou stovek členů, kteří za deset let prošli fotbalovým programem, je řada velmi úspěšných hráčů. Ať už těch, kteří přestoupili do týmů české nejvyšší soutěže, středoškolských týmů v USA, fotbalovou asociací nominovaných reprezentantů nebo třeba juniorů ověnčených titulem mistra ČR při jejich hostování. V oddíle věří, že druhá dekáda bude ještě úspěšnější. (ika)


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965