Vyhlášení nejlepších sportovců, trenérů a cvičitelů za rok 2013

Jedenadvacetiletý thajboxer Jakub Klauda se stal nejlepším dospěláckým sportovcem TJ Loko Trutnov za rok 2013.

Loňský vicemistr Evropy z portugalského Lisabonu tak po třech letech, kdy se změnil styl vyhlašování a začal se vybírat i absolutní vítězové kategorií, vystřídal na pomyslném trůnu zástupkyně plaveckého oddílu (2010 Martina Elhenická, 2011 a 2012 Aneta Pechancová).

vyhlaseni-2013-02 m

 
Čtvrteční podvečer v Uffu začal tím, že moderátorka akce Martina Adamů vyzvala všechny přítomné, aby minutou ticha uctili památku za zemřelého předsedu oddílu plavání Pavla Sobotku. Potom už si k sobě na jevišti začala zvát jednotlivé sportovce. V kategorii těch nejmenších do 10 let získal ocenění judista Radek Gottwald, který loni vyhrál 66 zápasů.

vahlaseni-2013-03 m

V mládeži od 11 do 15 let titul nejlepší sportovkyně připadl výškařce Ladě Pejchalová. Za trutnovskou atletku přišel cenu převzít její trenér Miloš Havelka, protože Lada je momentálně na soustředění ve Španělsku, kde se připravuje na květnovou evropskou kvalifikaci v Baku na Světovou olympiádu mládeže. V roce 2013 získala stříbrnou medaili na MČR žactva, bronzovou medaili na olympiádě mládeže a reprezentovala na mezinárodním utkání žactva, kde obsadila druhé místo. V evropských tabulkách jí patřilo 8. místo.
Oproti minulým letům se letos vyhlašovalo více kategorií. Tou novou byl dorost 16 - 19 let. Žhavým kandidátem na vítězství byl kajakář Matyáš Zieris, ovšem ani dvě stříbrné medaile z mistrovství světa juniorů (!) nestačily na to, aby porazil cyklistu Lukáše Slavíka. Jeho loňské úspěchy: mistr ČR v silniční časovce jednotlivců, mistr ČR v silniční časovce družstev, mistr ČR ve stíhačce jednotlivců, mistr ČR v madisonu (dráha), Europen Youth Olympic Festival (Evropské olymp. hry mládeže) v Utrechtu - 8. místo v silniční časovce (100 jezdců ze 30 zemí, nejlepší z českých závodníků), Olympiáda mládeže - 2. místo v silničním kriteriu, MTB sprint XCE - 4. místo a řada dalších výborných umístění.
 
Jako čtvrtá v pořadí přišla na řadu hlavní kategorie - dospělí 20 a více let. Vedle dvou současných plaveckých reprezentantek a jedné basketbalové měl Jakub Klauda soupeře i ve veteránském kanoistovi Jiřím Hákem. Vůbec celý oddíl kanoistiky patřil na letošním vyhlášení mezi ty nejúspěšnější, a kdo někdy viděl, jak vypadá loděnice v Poříčí, musí před nimi smeknout. Nicméně hlavní hvězdou večera byl thajboxerský reprezentant. Kromě stříbra z Evropy vybojoval Jakub i stříbro na MČR a byl pozván na prestižní galavečery Souboj Titánů a Maximus Cup.
vyhlaseni-2013-04 m

Ve sportovních kolektivech do 15 let zvítězilo družstvo starších žákyň. Tým trenéra Petra Kapitulčina obsadil třetí místo na mistrovství republiky v Brně. Umístění družstva je historicky prvním medailovým umístěním v této kategorii na domácím šampionátu. V kategorii dorost + dospělí bylo nominováno pouze jedno družstvo - plavecká štafeta žen ve složení Aneta Pechancová, Martina Elhenická, Kateřina Holubová, Barbora Suková. Výsledky: 2. místo na ZMČR 4x200 kraul a 4x100 kraul a 3. místo na LMČR 4x200 VZ.
Z řad trenérů, cvičitelů a funkcionářů byli odměněni Eva Rudolfová (sportovní gymnastika) a Ladislav Němec (kuželky). Zvláštní cenu si odnesl Milan Kačer (kuželky) a ekonom TJ Loko Miroslav Albrecht.
K životnímu jubileu 70 let obdržel cenu ČSTV Karel Vašíček. Tento muž jako učitel-tělocvikář a později ředitel školy do tajů sportování zasvěcoval celé generace trutnovských žáků. Jako sportovec  a trenér působil ve fotbalovém oddíle Trutnov Baník, později Loko Trutnov a dodnes trénuje fotbalové přípravky dětí od 5 let. Za Loko Trutnov hrával basketbal. Je vášnivým stolním tenistou hrajícím krajský přebor v oddíle TJ Poříčí se dlouhodobě věnuje výchově talentované mládeže. V roce 2012 se umístil na 17. místě na ME veteránů.
 

vyhlaseni-2013-05 m
O kulturní zpestření se během akce postaraly děti z oddílu atletiky, parádičky na kole předvedl flatlandista Matouš Tuček a svůj rituální tanec Wai-Kru, kterým začíná každý zápas Muay-Thai, předvedl i nový „král" Lokomotivy Jakub Klauda. Na závěr si slovo vzal starosta města Ivan Adamec, jenž zdůraznil, že na sport v Trutnově šlo v loňském roce 33 miliónů korun, z toho o něco méně než polovina peněz prý „přitekla" z herního průmyslu. A pak se už všichni odebrali na raut.

Nejlepší sportovci Lokomotivy
mláďata do 10 let
Radek Gottwald (judo)

mládež 11 - 15 let
Lada Pejchalová (atletika)
Daniel Koblížek (kanoistika)
Stanislav Bouček (kanoistika)
Romana Lankašová (plavání)
Matyáš Nývlt (plavání)
dorost 16 - 19 let
Lukáš Slavík (cyklistika)
Michaela Gaislerová (basketbal)
Matyáš Zieris (kanoistika)
Kateřina Holubová (plavání)
Barbora Suková (plavání)
dospělí nad 20 let
Jakub Klauda (thajboxer)
Jiří Hák (kanoistika)
Martina Elhenická (plavání)
Aneta Pechancová (plavání)
Kateřina Hindráková (basketbal)
kolektiv do 15 let
basketbalové družstvo starších žákyň (Čížková Michaela, Vašáková Dominika, Váchová Aneta, Štelzerová Marie, Valentová Kateřina, Prokopová Sabina, Plešingerová Michaela, Herinková Kristýna, Hlaváčová Monika, Patočková Tereza, Kábrtová Pavlína, Rylichová Anna, Vejdovská Barbora, Malíková Tereza, Šimková Zuzana, Teuberová Dominika)
volejbalové družstvo starších žákyň (Karolína Matějů kapitánka, Daniela Murčová, Hana Nguyenová, Kateřina Roubalová, Kteřina Gregorová, Nikola Pavlíková, Denisa Pavlíková, Denisa Jirásková, Nikola Klečáková, Kateřina Přívratská, Markéta Teichmanová, Adéla Němečková, Natalie Bohadlová)
judistická mláďata a žáci (Martin Jedlička, Jan Knap, Radek Gottwald, Vojtěch Vach, Jiří Erben, Matěj Krčmář, Jan Lisý, Petr Joudal, Tobiáš Chmelík, Matouš Pražák, Michal Imelišvili, Andreas Nováček, Šimon Brezáni, Petr Kudrna)

kolektiv nad 15 let
plavecká štafeta žen (Aneta Pechancová, Martina Elhenická, Kateřina Holubová, Barbora Suková)


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965