Lokomotiva ocenila nejlepší sportovce, vybírala je za dva předchozí roky

Slavnostní vyhlášení nejlepších sportovců, funkcionářů a kolektivů Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Trutnov, největší městské sportovní organizace, se v úterý odpoledne uskutečnilo v Národním domě. Předávací ceremoniál se konal po dvouleté odmlce, která byla způsobená covidem. Ten se ještě částečně podepsal i na včerejší akci, jelikož sport v letech 2020 a 2021 jím byl výrazně ovlivněn, takže se vedení Lokomotivy rozhodlo ocenit sportovce za toto celé dvouleté období.

sportovec 2022 01 m

Lokomotiva, jejíž úvodní slovo pronesl předseda Petr Musil, odměnila za úspěšnou reprezentaci 20 sportovců, co se týče individuálních výkonů, a za společné snažení si odnesly ceny dva kolektivy. Ocenění také získali čtyři trenéři a funkcionáři, z nichž zvláštní cenu obdrželi kuželkář Karel Slavík, nerozlučné plavecké duo Pavel Pokorný a Tomáš Břeň a i jejich nejlepší svěřenkyně v historii klubu Martina Elhenická, která v loňském roce ukončila závodní kariéru.

Fotogalerie >>

Nejlepší dospělácký sportovec vzešel z oddílu atletiky a stal se jím šedesátiletý běžec Pavel Milata. Ten již v 80. letech minulého století byl nepostradatelným členem družstva mužů a v krajském přeboru se objevuje dodnes. Naposledy to bylo v minulé sezoně, kdy se na start postavil ve dvou kolech a pro tým získal důležité body, které pomohly k postupu do druhé národní ligy.

Asi největší současnou nadějí Lokomotivy ve velkém sportu je alpský lyžař Jan Koula, který se v loňském roce stal mistrem republiky v alpské kombinaci. Jednadvacetiletý lyžař získal titul i letos, v lednu ovládl super-G a od příští sezony bude jezdit v reprezentačním áčku. Skleněnou plaketu Loko získal za vítězství v kategorii mezi sportovci ve věku 19 až 23 let.

Dorosteneckým králem Lokomotivy byl dekorován talentovaný boxer Vojtěch Bernáček. V roce 2021 vybojoval český titul a na mistrovství Evropy skončil pátý. Na několika mezistátních akcích se dokázala prosadit i nadějná plavkyně kráčící ve stopách Martiny Elhenické, Terezie Bischofová, kterou vyhlásili jako nejlepšího sportovce mládeže 11 – 15 let. Nejroztomilejší rozhovor si pak moderátorka Martina Adamů na pódiu mohla udělat v kategorii mláďat do 10 let. Oceněni byli oba nominovaní – cyklistika Michaela Kráčmarová a kanoista Oto Bolehovský.

V kolektivech zvítězili atletická přípravka a kanoisté. A pro doplnění kompletního výčtu vítězů ještě chybí jméno nejlepšího trenéra. Tím se stal atletický kouč Julius Dušek.

„Kdo chce ve sportu něčeho dosáhnout, musí za ním stát jeho rodiče. Bez nich to není možné,“ pronesl ve své závěrečné řeči jeden z čestných hostů akce krajský radní Rudolf Cogan a všem jim poděkoval.
Ocenění sportovci Lokomotivy za období 2020 – 2021

Mláďata do 10 let:

Michaela Kráčmarová (cyklistika)
Oto Bolehovský (kanoistika)

Mládež 11 – 15 let:

Terezie Bischofová (plavání)
Kristýna Marková (kanoistika)
Anna Kráčmarová (cyklistika)
Natalia Dekker (šachy)
Martina Šlechtová (plavání)
Tereza Umlaufová (plavání)
Adéla Mačková (plavání)
Matěj Havlík (plavání)

Dorost 16 – 19 let:

Vojtěch Bernáček (box)
Alva Beier (kanoistika)
Matouš Beier (kanoistika)
Michal Šrejber (atletika)

Mládežnický sportovec 19 – 23 let:

Jan Koula (sjezdové lyžování)
Jan Holubcová (atletika)

Dospělý sportovec:

Pavel Milata (atletika)
Matěj Červený (atletika)
Bohuslav Šimek (atletika)

Kolektiv do 15 let:

atletická přípravka Zuzana Konrádová, Ketrin Špačková, Kateřina Rozsívalová, Dominika Brázdová, Markéta Binterová, Aneta Červenková a Veronika Musilová
kanoistky Kristýna Marková, Běta Beierová a Anna Viková

Kolektiv dorost + dospělí:

kanoisté Alva Beier, Jakub Míl, Antonín Stolín a Jindřich Florián

Nejlepší trenér, cvičitel a funkcionář:

Julius Dušek (atletika)

Zvláštní cena:

Karel Slavík (kuželky)
Martina Elhenická (plavkyně)
Pavel Pokorný (plavání)
Tomáš Břeň (plavání)

Zdroj: trutnovinky.cz


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965