Stříbrná tečka atletů Loko Trutnov za atletickou sezonou

První polovina sezony na dráze byla úspěšně zakončena v červnu, kdy se mladí atleti Lokomotivy Trutnov prosadili na MČR i na Olympiádě dětí a mládeže. Na MČR dorostu a juniorů v Jablonci n. Nisou patřili mezi nejlepší v kategorii juniorek Denisa Dvořáková v hodu kladivem, 4. místo, Nikol Bošelová na 5. místě ve výšce a v kategorii juniorů obsadil 8. místo Lukáš Tulis v hodu kladivem. Matěj Červený byl pátý v kategorii dorostu v běhu na 400m a Martin Maršík devátý ve výšce.
Na Olympiádě mládeže v Uherském Hradišti skončila Lada Pejchalová ve výšce na 3. místě a ve skoku dalekém byla desátá. Honza Jankovič se umístil na 5. místě ve štafetě na 4x60m a v běhu na 300m mu těsně uniklo finále. Královéhradecký kraj reprezentoval ještě trenér Jan Tuna.

atletika-2013-03 .m.jpg

L.Pejchalová a J.Jankovič po MČR


Ani přes prázdniny se v tréninku a v závodění nezahálelo, např. na tradičním závodě Mladá Evropa vybojovali 1. místo L. Tulis v kouli, 2. místo D. Janatová v běhu na 400m překážek a 3. místo M. Maršík ve výšce. V září pak mladší i starší žáci a žákyně získali řadu medailí v krajských přeborech jednotlivců. Trutnovským atletům přinášely dvojnásobnou radost tituly přeborníků získané při finále soutěže družstev, které se uskutečnilo na krásném trutnovském stadionu. Junioři bojovali o postup do celostátního finále se sportovním atletickým gymnáziem v Hradci Králové, kde podlehli především početní převaze atletů z Hradce.
Muži dokončili po pěti kolech sezonu soutěže družstev celkovým vítězstvím v Krajském přeboru.
Ženy v II. lize celkově skončily na 1. - 2. místě a po důkladné úvaze a domluvě s vedoucí družstva Michaelou Musilovou výbor rozhodl, že se družstvo po roce zpět do I. ligy vracet nebude.
Atleti a atletky Loko Trutnov úspěšně bojovali v okresním i krajském kole CORNY středoškolského  poháru v atletice, kdy M.Červený opět zlepšil osobní rekord na 400m a posunul se v této disciplíně do první desítky v závěrečné výkonnostní tabulce ČR. V běhu na 200m excelovala D. Janatová, další běžecký talent, a ve výšce M. Maršík.
Dvojnásobnou stříbrnou tečku za sezonou udělala Lada Pejchalová. Nejprve vybojovala stříbro koncem září na MČR žactva v Praze a poté  reprezentovala ČR na mezistátním pětiutkání v Maďarsku, kde se umístila opět na druhé příčce za reprezentantkou Slovinska. Na MČR  byl úspěšný ještě J. Jankovič, který obsadil v běhu na 300m 9. místo.
Po krátkém odpočinku zahajují atleti Loko Trutnov přípravu na sezonu 2014. Nejmladší kategorie přípravky od 4 let zahájila v září v počtu 55 atletických talentů.  Další zájemce o královnu sportu bude oddíl přijímat opět na jaře.
Na základě těchto výsledků v práci s mládeží zažádali atleti TJ Lokomotiva Trutnov o přidělení Sportovního střediska mládeže pro rok 2014 do Trutnova.

 

Fotogalerie z atletické sezony 2013

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965