Zlatý víkend trutnovských boxerů na šampionátu v Českých Budějovicích

Trutnov - Dva nové mistry republiky má po víkendu boxerský oddíl BC Loko Trutnov. Mladí svěřenci trenéra Karla Kubce a Milana Ondráška zářili na šampionátu kadetů a přípravky v Českých Budějovicích. Titul vybojoval Pavel Nevečeřal v kategorii přípravky do 63 kg a rovněž zlatou medaili si pověsil na krk také Jakub Šuda v kadetech do 57 kg. „Ukazuje se, že cesta, kterou jsme se vydali, nese ovoce a troufnu si říct, že bude více takovýchto úspěchů," prohlásil kouč Karel Kubec.

box-2014-02 m

Do jihočeské metropole se sjely boxerské kluby z celé republiky. Trutnovská Lokomotiva měla v ringu trojnásobné zastoupení, když vedle dvou borců z přípravky reprezentoval oddíl ještě mezi kadety Adam Maxa ve váhové kategorii do 57 kg. Ten však v pátečním vyřazovacím kole nestačil na svého soupeře, kterému podlehl na body. „Určitě to pro něj byla zkušenost a získal motivaci do dalšího tréninku," uvedl Kubec. Nevečeřal a Šuda naopak tvrdé eliminační souboje ustáli a postoupili.

Hlavně vystoupení Pavla Nevečeřala se dá brát jako velké překvapení, protože jeho váhová kategorie byla sloučená s váhou 66 kg a ve finále narazil zkušeného boxera. Zápas s Vetešníkem z SAS Arena Kladno však zvládl perfektně, soupeře deklasoval a slavil titul po vítězství K. O.

Zlatou medaili zaslouženě vybojoval i Jakub Šuda, který k ní dokráčel přes tři výhry. V prvním zápase vyřídil technickým K. O. chlumeckého Václava Brabce. V semifinále uspěl na body proti ostravskému Valeriji Misaulovi. Ve finále měl trutnovský bojovník proti sobě technicky zkušeného Patrika Baláže z Dukly Olomouc. „Byla to bitva o střed ringu. Technicky velmi pohledný zápas, který zvedal lidi ze židlí," sdělil k souboji o titul trenér Karel Kubec. Všech pět rozhodčích nakonec rozhodlo o vítězství boxera Lokomotivy na body 3:0, což znamená, že vyhrál všechna tři kola.box-2014-03 m

Oba trutnovští šampióni si svými výkony řekli o pozvání na reprezentační soustředění kadetů a zároveň si zajistili nominaci i na mistrovství republiky juniorů. Trenér Kubec by chtěl, aby se z nějakého oblastních kol na tento šampionát nominoval ještě Jakub Daněk. Trutnovský boxerský oddíl se stal na jihu Čech nejúspěšnějším družstvem za Středočeskou oblast.

 

Zdroj: logo Trutnovinky


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965