Box - Forma jako hrom! Nevečeřal si podal mistry Maďarska a Litvy

Trutnov - Porazit během jediného týdne dva mistry Maďarska a jednoho šampióna z Litvy?! Panečku, ten kluk vážně umí. A to je mu stále jen čtrnáct let. Boxer Pavel Nevečeřal ukázal, že v přípravě na červnové mistrovství Evropy kadetů je ve výborné kondici. O víkendu vyhrál mezinárodní Turnaj olympijských nadějí ve slovenském Komárnu.
neveceral-komarno-1 mPo přestupu do vyšší věkové kategorie (ze školní mládeže do kadetů) došlo u trutnovského boxera k několika změnám včetně reprezentačních trenérů. Od těch pak dostal za úkol, aby nasbíral co nejvíce mezinárodních soubojů, a tak mu jeho kouč Milan Ondráško začal hledat soupeře. Sehnat někoho, kdo se postaví proti českému mistrovi, je ale trošku problém.

Jednak kvůli vyšší váze, kterou Pavel disponuje, a samozřejmě určitou roli hraje i jeho kvalita. Ale nakonec to klaplo, a tak zhruba měsíc a půl po zisku mistrovského titulu se tvrďák z Oblanova znovu objevil mezi provazy.

Minulý víkend se představil na galavečeru v Grandhotelu Ambassador v Karlových Varech, kde se v ringu potkávali čeští a maďarští boxeři. Soupeřem Pavla byl Norbert Kökény. Těžký protivník. Úřadující šampión své země ve váze do 75 kg doma kosí všechny před limitem. Stejně jako trutnovský boxer účastník posledního mistrovství Evropy. „Pavel ho ale porazil úplně s přehledem. Pohlídal si to. Byl to kvalitní zápas," chválil svého svěřence po výhře na body Milan Ondráško.

Povzbuzen vítězstvím vyrazil talent z Krkonoš o týden později v doprovodu reprezentačních trenérů Svobody a Sušila do slovenského Komárna na prestižní Turnaj olympijských nadějí, kam se sjíždí půlka Evropy. Žáka osmé třídy pro tento turnaj museli posunout o váhu výše (81 kg), kde měl navíc handicap i v tom, že soupeři boxují v kadetech už druhým rokem. S tím si však oblanovský klučina hlavu příliš nelámal.

V prvním zápase se utkal s dalším maďarským mistrem Josefem Sukim. Oproti Kökénymu byl ale Suki ještě větší kus chlapa, který působil docela namachrovaně a neboxoval ani moc čistě. Jednou našemu boxerovi zasadil úder pod pás, což mělo za následek, že v Pavlovi bouchly saze. Ze zápasu se stala regulérní vybíjená bez jakýchkoliv obran. V podání tak mladých bojovníků něco obdivuhodného. Z vítězství na body se radoval Pavel, což znamenalo, že si to na Slovensku rozdá o vítězství v turnaji.

Finálovým soupeřem mu byl litevský šampión Donas Špučis. Vyšší kluk, který boxuje spíše technicky. Český reprezentant ale trénuje dvakrát denně, tak má najetou fyzičku, která ve spojení s Pavlovou sílou, byla tím rozhodujícím faktorem úspěchu. Žádná pinkaná. Trutnovský boxer na Litevce neustále tlačil, že ten chvílemi nevěděl, která bije. I když na rozdíl od maďarských rváčů měl trošku chytřejší styl boje, boxoval z ústupu, a tak tolik neschytal. O vítězi zápasu ovšem nebylo pochyb.

neveceral-komarno-2 m

„Porazit během jednoho týdne tři mistry svých zemí je velký úspěch a ukazuje se, že příprava na Evropu probíhá správným směrem," pochvaluje si kouč Milan Ondráško. „Je super, když kluk z osmé třídy vstane v pět ráno a otravuje trenéra, ať si jdou zaběhat," dodává s úsměvem příhodu z dnešního rána, kdy si dali osmikilometrový výběh.

Mistrovství Evropy kadetů a juniorů v boxu se uskuteční 15. až 24. června v maďarském Keszthely. Ještě předtím však tento měsíc čeká Pavla generálka na špičkově obsazeném turnaji v litevském Kaunasu. „To bude velká zatěžkávací zkouška, představí se tam většina soupeřů, co pak pojede na Evropu," poukazuje Ondráško.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965