Boxerská mládež zaplnila Sokolovnu, Bernáček porazil Poláka a Němce

Češi, Slováci, Poláci, Němci, Litevci, Lotyši, Maďaři a Izraelci. Z osmi národů byla poskládána účast na boxerském turnaji mládeže v trutnovské Sokolovně, kde se v polovině března objevilo i několik mistrů svých zemí, ale také účastníků nejvyšších světových a evropských turnajů. Na české poměru udělali organizátoři z místního Boxing clubu turnaj nebývalých rozměrů. Přes 100 boxerů v ringu a další stovka lidí okolo něj v doprovodných týmech. „Bylo to docela velké sousto,“ usmál se pořadatel a trenér Milan „Piňon“ Ondráško.

box 2022 01

Dle recenzí z celé Evropy se však akce nadmíru vydařila a všichni účastníci už vyslovili přání startovat v dalším ročníku. „Pro velký zájem ovšem asi z důvodu kapacity budeme muset změnit místo konání a akci také udělat třídenní po osmi boxerech v každé váze,“ naznačil Milan Ondráško.

Trutnovský klub měl v turnaji šest borců. Semifinále otevřeli svým soubojem špunti Vladimír Kocián (8 let, 23 kg) a Slovák Markus Horný (6 let, 27 kg). Po remíze sklidili oba velký aplaus.

Ve svém prvním zápase kariéry se představila Vendula Hovorková. V ringu proti ní stála polská mistryně Dolního Slezska, která v bojovném souboji využila svých zkušeností a domácí boxerce uštědřila porážku.

Jonáš Kyselica v turnaji neměl ve svojí váhovce soupeře, ovšem ve sparingovém utkání s Izraelcem se neztratil.

V kategorii školní startoval ještě Matěj Machalík. Tomu pavouk turnaje do prvního zápasu přiřadil zkušeného mistra Lotyšska, na kterého nestačil. Ve druhém souboji však porazil slovenského šampióna.

Mezi kadety trutnovský klub reprezentoval Marek Svoboda. Kvůli marodce měl ve své váze pouze soupeře z Maďarska. V sobotu mu los přisoudil několikanásobného mistra, který Marka ukončil ve druhém kole. V neděli boxer Lokomotivy nenastupoval do zápasu v psychické pohodě a s papírově slabším Maďarem duel opět nezvládl a prohrál. „Jsou to pro ně zkušenosti do budoucna, někdy to není příjemné, ale jiná cesta neexistuje,“ poznamenal trenér Milan Ondráško.

Největší současný talent Boxing clubu Trutnov se jmenuje Vojta Bernáček. Trojnásobný mistr ČR a pátý kadet z loňského mistrovství Evropy v gruzínském Tbilisi již bojuje v kategorii juniorů. V prvním zápase vyzval polského soupeře, který toho tolik ještě neměl odboxováno. Rozhodčí zápas ukončil ve druhém kole po vzdání z polského roku. Ve finále Vojtu čekal super Němec Nikolaos Kosmadikis. „Velice kvalitně připravený. Za mě to byl nejlepší zápas turnaje,“ uvedl Milan Ondráško. Obrovské tempo a tvrdé údery na obou stranách se líbily. Velice vyrovnaný souboj ne nejvyšší evropské úrovni rozhodčí dali 3:2 na body Vojtovi Bernáčkovi. „Ale být jejich rozhodnutí na druhou stranu, neřeknu ani půl slova,“ dodal trenér.

box 2022 02 m

Zajímavostí turnaje byla účast německého trenéra Thomase Milstera, který kdysi v Trutnově pracoval jako učitel německého jazyka a v současné době s trutnovským klubem úzce spolupracuje.

„Co říct na závěr? Vydařená a vydřená akce s minimem zranění, která přesně splnila svůj cíl. Zviditelnění města Trutnova a Královéhradeckého kraje v celoevropském měřítku. Prevence kriminality mládeže (výchovou dětí ke sportu) a propagace zdravého životního stylu,“ uzavřel Milan Ondráško.

Zdroj: trutnovinky.cz


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965