Boxeři uspěli v Srbsku, Bernáček ovládl přípravu na profesionální duel

Akcie trutnovských boxerů stoupají nahoru. K řadě úspěchů totiž přidávají další. Uspěli v srbském Novém Sadu na nabitém 5. mezinárodním turnaji Neviditelní hrdinové. Přivezli dvě první místa a jedno třetí, a také mají v kapse přihlášky od spousty kvalitních zahraničních boxerů na březnový Boxing Trutnov Open 2024.


judo 2023 03

Trutnovský box v posledních letech připomíná mašinu na skvělé výsledky. Na každém turnaji uspěje, u nás i v zahraničí. Posledním příkladem je víkendové klání v Novém Sadu. Pátý ročník velice silně obsazeného turnaje přilákal 150 boxerů z deseti zemí. „Kypr, Řecko, Černá Hora, Slovinsko, Polsko, Slovensko, Irsko nebo domácí Srbsko. To jsou země, kde má box velkou popularitu, hlavně na Balkánském poloostrově. Právě s jejich boxery se naši borci střetli a uspěli,“ vysvětluje trutnovský trenér Milan Ondráško.

Patnáctiletý Jonáš Kyselica, republikový vicemistr mezi kadety, v Srbsku prohrál první zápas s pozdějším vítězem juniorské kategorie do 54 kilogramů, s řeckým boxerem Eliasem Papaefthymiou. „Proti fyzicky vyspělejšímu borci se snažil, nic nevzdal, ale nestačilo to. Paradoxně právě za tento zápas dostal od pořadatelů ocenění za nejbojovnější výkon turnaje,“ tvrdí kouč. Chuť si spravil následující den, v boji o bronz porazil dalšího Řeka Giorgose Siderise.

Zaujal také téměř dvoumetrový Tomáš Kosík v kategorii do 88 kilogramů. Před limitem například ukončil svůj jediný duel se srbským protivníkem Dorde Živaljevičem, a to rychlým kontrem.

Sedmnáctiletý Vojta Bernáček ve váze do 63,5 kilogramu nejprve s přehledem porazil na body silného Ira Cody O´Neala. Nezaváhal pak ani ve druhém duelu se slovenským šampiónem Tomášem Farkašem. „Střetli se dva několikanásobní mistři republiky. Vojta soupeře jasně přeboxoval, rivala kvůli krvácení z nosu opakovaně ošetřovali. Vojta navíc dostal cenu za nejlepšího juniorského boxera víkendu,“ upozorňuje trenér.

box 2023 4 m

Pro Bernáčka byl turnaj v Srbsku doplňkem přípravy ke slibně se rozjíždějící kariéře mezi profesionály. Už za necelý měsíc se v německém Lübecku ukáže na boxerském galavečeru. Před sebou má zápas ve váze do 61 kilogramů. „Už má za sebou dva zápasy s profesionály, nyní má před sebou třetí,“ říká Ondráško.

K vynikajícím výsledkům klubu pomáhá i spolupráce s Eminem Huseynovem, kdysi skvělým boxerem a v současnosti uznávaným trenérem. „Spolupracujeme s ním. To, že se trutnovský box neustále posouvá nahoru, je z velké části i jeho zásluha,“ přiznává Milan Ondráško.

Dlouhodobé sportovní úspěchy Trutnovanů způsobily zvýšený zájem zahraničí o březnový turnaj, který pořádá místní oddíl pod názvem Boxing Trutnov Open. „Oproti borcům ze států, které už u nás byly loni, se k nám chystají také Irové, Kypřani a Řekové. To nás moc těší, i když nás čeká o to víc práce s organizací,“
usmívá se trenér Milan Ondráško.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965