Kuželky Trutnov - Skvělý závěr sezóny, stříbro pro Marka Plška

 
Posledními soutěžemi jednotlivců Mistrovstvími České republiky jednotlivců skončila kuželkářská sezóna 2015/2016. Hráči Lokomotivy bojovali o mety nejvyšší ve třech kategoriích.

kuzelky-2016-12 m

Marek Plšek se svým trenérem P. Holým

JUNIORKY :
Mistrovství ČR se uskutečnilo ve Vracově a mezi 24 účastnicemi startovala i Eva Kammelová a v sobotní disciplině na 120 hodů obsadila 15.místo výkonem 544 poražených kuželek, probojovala se do nedělního finálové kombinace  a v ní obsadila 19.místo výkonem 1087.

SENIORKY :
Celkem 48 seniorek bojovalo o mistrovské tituly v Poděbradech a úspěšně si vedla hráčka Lokomotivy Vendy Krulišová. V sobotní disciplině 120 hodů obsadila 21. místo a vybojovala si postup do nedělní kombinace a v ní zopakovala své sobotní umístění.

DOROSTENCI :
Vrchlabí hostilo 36 nejlepších českých dorostenců a mezi nimi dva příslušníky trutnovské Lokomotivy. V sobotním Mistrovství na 120 hodů obsadil Marek Plšek 14. místo ve velmi vyrovnané soutěži výkonem 579 kuželek a vybojoval si postup do nedělního sprintu. To se, bohužel, nepodařilo Petru Kotkovi, který obsadil 17. - první nepostupové - místo  s 569 kuželkami.
Krásné vyvrcholení Mistrovství ČR pak přinesl nedělní Sprint za účasti 16 nejlepších hráčů ze soboty. Sprint se hraje K.O. systémem a soutěž nadchla zaplněné hlediště vrchlabské kuželny.
Marek Plšek vždy v závěru osmifinále, čtvrtfinále i semifinále zachoval pevné nervy a v bojích,
které zvedalo diváky ze sedadel postoupil až do finále. A tak jak se v závěru předchozích kol vždy štěstí přiklonilo na jeho stranu, tak ve finále se k němu otočilo zády. Po skončení byl stav 1:1 a musely rozhodnout tři dodatečné hody (tzv. náhlá smrt). Marek si i zde vedl velmi dobře a jeho soupeř musel na vítězství posledním hodem porazit 6 kuželek. Když vypustil kouli, chytil se za hlavu, hod byl naprosto špatný a shodil jen 3 kuželky, pak však po odrazu od  boční stěny připadly postupně další tři  a zlato si našlo cestu do Přerova. Nebylo se čemu divit, že přítomným Trutnovákům se skoro draly slzy do očí ...........
Pak však okamžitý smutek překonala radost, hlediště oběma finalistům ve stoje aplaudovalo za
nevšední kuželkářský zážitek a stříbrná medaile na hrudi Marka byla krásným zakončením sezóny 2015/2016.

kuzelky-2016-13 mMedailisté - Marek Plšek první zleva

Konečné pořadí Sprintu v Mistrovství ČR dorostu :
1.  Martin Holas               Spartak Přerov
2.  MAREK PLŠEK           Lokomotiva Trutnov
3. - 4.  Josef Brtník          Centropen Dačice
           Tomáš Juřík          KK Slavičín.

Zpracoval : Petr Holý st.


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965