Lokomotiva udělila mimořádně ocenění pořadatelům K70

Letošní setkání nejlepších sportovců Lokomotivy ve Společenském centru Uffo přineslo na úplný závěr slavnostního ceremoniálu jedno mimořádné ocenění, které se ještě nikdy v historii nevyhlašovalo. Lokomotiva se rozhodla ocenit osoby, které se výrazným způsobem zapsaly do historie nejstaršího lyžařského závodu Krkonošské sedmdesátky.

tn 01 k70

V letošním roce se jel již 64. ročník závodu, který je svým pojetím světovým unikátem. Závod procházel celou řadou vývojových etap od desetičlenných hlídek po hřebenech Krkonoš a účastnilo se ho v dobách, kdy jiné vytrvalostní lyžařské závody neexistovaly, až 5000 závodníků.
A právě díky obětavosti pořadatelů se tento závod těší v trochu pozměněné podobě trasy i složením hlídek velké oblibě až dodnes.
Jako je závod výjimečný pro závodníky, je výjimečný i pro pořadatele. Ti musí mnoho hodin někdy v mrazu, dešti a mnohdy i ve vodě čekat na závodníky po trase závodu, aby jim podali teplý čaj a něco na doplnění energie. Samozřejmě nelze opomenout ani rozhodčí, kteří nekonečné hodiny čekají na nejlepší v cíli a mnohdy ještě více napjatě vyhlíží, kdy dorazí do cíle ti poslední.

tn k 70 2

„Nejvytrvalejší a nejobětavější pořadatele jsme si pozvali dnes mezi nás sportovce, trenéry a funkcionáře Lokomotivy, abychom jim předali toto výjimečné ocenění,“ nechal se slyšet v Uffu předseda TJ Loko Trutnov Petr Musil.
Jednalo se o Zuzanu Tůmovou, Margaret Koniarikovou, Bohuslava Jeřábka, Josefa Lábuse, Jiřího Tůmu, Josefa Tučka, Vladislava Maška, Jaromíra Tůmu, Františka Hartmana, Josefa Wenke, Jindřicha Podlipného a Miroslava Ponechala.
Ocenění jim předával trutnovský podnikatel Rudolf Kasper, který se také mnohokrát postavil na start tohoto těžkého závodu. „Právě o takovýchto lidech, kteří tady teď stojí, je ten sport a ne o těch několika málo medailích na olympiádě. Přál bych všem sportovcům, rodičům a městu Trutnovu, aby takovýchto lidí bylo co nejvíce,“ řekl muž, který je jedním z nejvýznamnějších partnerů Krkonošské sedmdesátky.

Mezi gratulanty byli ještě předseda Loko Petr Musil, šéf Kasper - Swix Teamu Stanislav Opočenský a také osobnost trutnovského lyžování Karel Nývlt, několikanásobný vítěz Krkonošské sedmdesátky, reprezentant v běžeckém lyžování, kterého mnozí ocenění přivedli právě až do reprezentace. A mnozí po několika letech přivedli do reprezentace i jeho dceru Evu.

 

Více foto ve fotogalerii, foto: Miloš Šálek

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965