Nejlepším sportovcem Loko je plavkyně, která v loňském roce ukončila svou závodní karieru

Nejlepší sportovci, trenéři, cvičitelé, funkcionáři, kolektivy, ale také osobnosti z Lokomotivy Trutnov, které byly oceněné zvláštními cenami, se v úterý sešli ve Společenském centru Uffo na slavnostním vyhlášení za rok 2018. V nejprestižnější kategorii sportovců od 20 do 40 let se vítězkou stala plavkyně Aneta Pechancová. Mimořádné ocenění získali pořadatelé, kteří zajišťují průběh slavného lyžařského závodu Krkonošská sedmdesátka.

tn 01

Od roku 2010, kdy se pozměnil způsob oceňování a vybírají se také absolutní vítězové kategorií, se dá říct, že největší pozornost by měla poutat ta, v níž jsou sportovci ve věku od 20 do 40 let. A už čtvrtý rok v řadě v této kategorii patří „lokoťácký“ trůn zástupkyním plaveckého oddílu. V letech 2015 až 2017 zvítězila Martina Elhenická. Letos si Lokomotiva jako svou královnu vybrala Anetu Pechancovou, pro kterou to bylo třetí prvenství. První dvě získala v letech 2011 a 2012.

Šestadvacetiletá bývalá reprezentantka ukončila v prosinci svou bohatou sportovní kariéru na MČR ziskem stříbrné medaile na 50 metrů kraul. Účastnice vrcholných evropských i světových šampionátu a mnohonásobná mistryně republiky největší úspěch zaznamenala v roce 2012 na mistrovství Evropy v Chartres, kde ve štafetě na 4 x 50 metrů dohmátla českému týmu na závěrečném úseku pro stříbro.

„Když jsem v posledních týdnech bilancovala svou plaveckou kariéru, musím říct, že jsem vždy měla sportovní štěstí. Ale nemyslím to ani tak jako štěstí na úspěchy, ale štěstí v lidech okolo sebe,“ řekla Aneta do mikrofonu, když si převzala skleněnou plaketu. Hlavně tím myslela své rodiče, kteří si celou tu dobu organizovali čas podle toho, jak plavala závody. Dále poděkovala oddílu a městu Trutnov, které jí prý mnohdy až bezedně podporovaly. „Za nejdůležitější článek kariéry však považuji člověka, jenž za mnou v devíti letech přišel a trénoval mě až do konce. A měl se mnou takovou dávku trpělivosti, kterou dokážu ocenit asi až teď, protože to muselo být strašný,“ cenila si velmi práce a přístupu trenéra Pavla Pokorného.

Když pak vezmeme vyhlášení od těch nejmenších, tak v kategorii Mláďata do 10 let vyhrál atletka Anežka Konrádová, která je držitelkou krajského rekordu ve skoku dalekém - 410 cm. Mládež od 10 do 15 let ovládl judista David Šopinec, za kterého cenu převzala jeho maminka, protože trutnovský talent se zrovna vracel z reprezentačního soustředění v Rakousku. Moderátorka Martina Adamů pak vyzvídala, jestli se stejně jako nejslavnější český judista Lukáš Krpálek dostal k judu omylem. A odpověď maminky byla, že ano. David začínal s fotbalem, ale když si na prvním zápase dal vlastní gól, usoudili, že fotbal nebude pro něj a přešel na judo.

Mezi dorosteneckými sportovci zvítězil sjezdař Jan Koula z oddílu lyžování, který je členem reprezentačního družstva juniorů. V kategorii Masters nad 40 let si odnesla cenu orientační běžkyně Stanislava Kutáčková. Jednasedmdesátiletá závodnice má z loňského MČR zlato a bronz. Startovala i na veteránském mistrovství světa v Dánsku.

Jako nejlepší kolektivy byla vyhlášena družstva kanoistů (do 15 let) a basketbalových kadetek (dorost + dospělí). V kategorii Nejlepší trenér, cvičitel a funkcionář zvítězil Zdeněk Hynek z tenisového oddílu. Své činnosti se věnuje přes 30 let.

Závěr vyhlášení patří vždy lidem, kteří toho pro oddíl potažmo trutnovský sport udělali hodně, stále dělají a někteří také stále ještě aktivně sportují. Zvláštní cenu si odnesli pánové z atletického oddílu Vasil Čalovka a Václav Rada a Miroslav Tlamka z oddílu cyklistiky.

Kromě těchto tří oceněných mužů však Lokomotiva udělila letos ještě jedno mimořádné ocenění, které se ještě nikdy v historii nevyhlašovalo. Největší městská sportovní organizace se rozhodla ocenit osoby, které se výrazným způsobem zapsaly do historie nejstaršího lyžařského závodu Krkonošské sedmdesátky.

„Chtěl bych k tomu dodat, že dnes tady v těch speciálně udílených cenách na pódiu dva lidé chyběli, oba jsou hospitalizováni v nemocnici. Řekněme si nahlas, jestli někdy těmito cenami nešetříme. Jestli poděkování těm, kteří nás vychovávají, starají se o nás a předávají nám štafetu, a to nemyslím jen ve sportu, ale i v jiných oblastech, bychom neměli vyslovovat častěji. Myslím, že se nad tím musíme zamyslet a vyhledávat ty nejlepší, kteří se zasloužili o Lokomotivu i sport v našem městě,“ řekl na závěr předseda Lokomotivy Petr Musil.

Nejlepší sportovci Lokomotivy za rok 2018

Mláďata do 10 let:
Anežka Konrádová (atletika)
Anna Kráčmarová (cyklistika)
Jan Horáček (cyklistika)
Matěj Havlík (plavání)
Lukáš Bednařík (atletika)

Mládež 11 - 15 let:
David Šopinec (judo)
Matouš Beier (kanoistika)
Alva Beier (kanoistika)
Martin Fiala (tenis)
Nicol Kirschová (plavání)
Jana Moravíková (plavání)
Terezie Bischofová (plavání)
Michal Jerman (plavání)
Daniela Macnarová (atletika)
Michal Šrejber (atletika)
Adriana Albrechtová (šachy)

  Dorost 16 - 19 let:
Jan Koula (lyžování)
Daniel Koblížek (kanoistika)
Anna Rylichová (basketbal)
Aneta Finková (basketbal)
Matyáš Vintr (atletika)

Dospělí 20 - 40 let:
Aneta Pechancová (plavání)
Martina Elhenická (plavání)

Masters - nad 40 let:
Stanislava Kutáčková (orientační běh)

Kolektiv do 15 let:
družstvo kanoistů (Matouš Beier, Jakub Míl, Jakub Suk, Jindřich Florián, Alva Beier)

Kolektiv dorost + dospělí:
družstvo basketbalistek - kadetky (Baťašová Tereza, Borsová Veronika, Doubková Tereza, Drbohlavová Klára, Fejfarová Eliška, Finková Aneta, Holubcová Kristýna, Ježková Štěpánka, Králová Tereza, Kuželková Veronika, Linhartová Eliška, Šmahelová Markéta, Švarcová Klára, Votočková Karolína, Všetečková Kateřina)
družstvo kanoistů (Matouš Beier, Jakub Míl, Rostislav Švagr, Daniel Koblížek a Jindřich Florián)

Trenér, cvičitel a funkcionář:
Zdeněk Hynek (tenis)
Tomáš Břeň (plavání)
Renata Matějíčková (plavání)

Zvláštní cena:
Vasil Čalovka (atletika)
Václav Rada (atletika)
Miroslav Tlamka (cyklistika)

 

Více foto ve fotogalerii, foto: Miloš Šálek

 


Rychlý kontakt

Sekretariát

Mobil: 603 383 285
Email:­ info@lokotrutnov.cz

 

Přihlášení

Adresa

TJ LOKOMOTIVA TRUTNOV, z.s.
Národní 199, 541 01 Trutnov

IČO: 47462965
DIČ: CZ47462965